Mi a neve annak a nyomtatványnak amellyel a NAV-hoz kell bejelenteni az ingatlanvásárlást?
Ha jól tudom :
12B400 , de fent van a neten , nézd meg .
Most vettem a napokban lakast, de nekem csak a foldhivatalhoz kellett mennem bejegyeztetni a szerzodest e egy formanyomtatvanyt.
6600 forint volt.
Masrol en nem tudok. Legalabbis az ugyvedem nem mondta, hogy az apehnal is kell intezkednem.
Kedves kérdező!
A nyomtatvány neve: 13B400 NAV adatlap. A földhivatalhoz az ingatlan-nyilvántartási kérelem egyik mellékleteként ezt is be kell nyújtani. Ezt a jogi képviselő (ügyvéd vagy közjegyző) biztosan tudni fogja. Az ingatlanügyi hatóság a tulajdonjog bejegyzésekor továbbítja a szóban forgó adatlapot az illetékes adóhatóság felé. Tehát Neked nem kell bejelentened külön a NAV-hoz. A vevő illetéket, az eladó pedig adót fizet majd a hatályos jogszabályokban előírtak szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!