Jogosan büntetnek gyorshajtásárt a térképen mutatott helyen 50 felett?
A Határ útról van szó, de kiegészítés szüksége, mert nem látszik minden a térképen, de műholdnézeten sem.
A Határ út érkezve nem haladunk el Lakott hely kezdete tábla mellett. Viszont az összes betorkolló út elején ott van. Mindegyiknél. Ebből a kettőből arra következtetek, hogy magán a Határ úton 90-el szabad menni. Persze papíron, mert egyébként őrültség.
Az is érdekes, hogy a Kassai utcánál ott egy harmincas tábla, ami nincs bevezetve 20-as ugrásokkal.
Ha az út a településen belüli, akkor miért nem egy tábla van kint az elején, s akkor rendben a 30-as a közepétől. Ha meg nem része, akkor hol marad előtte a 70-es és 50-es lassító?
A Google térképen is jól látszik, a Határ út a Dr. Tibold József és a Kolozsvári utca közötti szakasztól felfelé LAKOTT TERÜLET. Előtte pedig normál közút.
És egészen a Móra Ferenc utca "farkáig" az is marad.
Szóval kérdés, hogy hol mentél 90-nel.
Magyarabbul: A Meggyes, Király, Bellus, Simándi (szerintem inkább Simándy), Dr. Tibold utcák ELŐTT még közút, 90-es sebességhatárral, a Kolozsvári utca előtt pedig MÁR lakott terület 50-es korlátozással. A fentebb felsorolt 5 utcánál csak az utcára bekanyarodva jutsz lakott területre.
Ennek megfelelően a Kassai utcánál lévő 30-as tábla, már a lakott területen BELÜL korlátoz. Vagyis teljesen jogos, hogy felvezetés nélkül van kinn.
Nem büntettek semennyire, nem ezért kérdeztem. De szoktak itt mérni, és büntetni.
A betorkolló utcát elírhattam. Egy éve nem jártam erre, de tudom, hogy 30-as tábla már előbb is van.
A 20-as ugrások KPM rendeletben szerepel, autópályát másképpen szabályoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!