Ha vonaton jegy nélkül vagy jogosulatlan kedvezényes jeggyel utazok mennyire büntetnek meg?
A teljesárú jegy ára (vagy a teljesárú jegy mínusz a meglévő jegyed ára, ha jogosulatlanul veszed igénybe a kedvezményt), plusz 8000FT pótdíj, ha nem fizeted be 15napon belül akkor 14000FT.
Egyébként a jogosulatlan kedvezményez jegyet a kaller ki tudja egészíteni a vonaton teljesárúra, akkor csak a kettő különbségét kell neki kicsengetned.
Elvileg akkor szállít le ha nem fizetsz és nem is adod át az irataidat a büntetés kitöltéséhez, de akkor is csak a következő megállónál, nyílt pályán nem tetethet le.
A jegyes történet meg jó is lenne, de írtam hogy a jegy ára +8000ft, tehát ha 9000-be kerülne a jegy , nem veszed meg, és elkap akkor 9+8 azaz 17E-t kell fizetned.
Egyszerűbb ha simán nem adod meg az adataid és leszállsz a következő állomásnál, de rossz esetben rendőri segítséget kérhet, akkor meg fizethetsz, bár én még nem hallottam ilyenre példát.
"bár én még nem hallottam ilyenre példát."
Soroljak, vagy elhiszitek, hogy elég sűrűn megtörténik?
A jegyvizsgálók sem teljesen hülyék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!