Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki bizonyítottan nemes...

Ha valaki bizonyítottan nemes származású, megkaphatja-e a családi birtokot a hozzá tartozó kastéllyal, kúriával?

Figyelt kérdés
Nyilván a család több ágra bomlik szét, így nem tudom, kinek van esélye megkapni az ősi birtokot stb. Hogyan lehet bizonyítani vagy nagyobb esélyt szerezni ezek megszerzésére? És kinél kell érdeklődni ilyen esetben? Köszönöm a választ :)

2013. ápr. 7. 14:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
jaj de sajnállak, kérdező :(((( nekem is jól jönne egy kastély, szolgákkal meg minden!
2013. ápr. 8. 12:35
 12/18 A kérdező kommentje:
nem halok bele ha nincs, de azért ami a családé ahhoz másnak semmi köze :/
2013. ápr. 8. 19:27
 13/18 anonim ***** válasza:
Jó lenne! főleg ha külföldön is működne, fél Lengyelországot megszerezném..
2013. ápr. 9. 20:45
 14/18 A kérdező kommentje:
nekem az erdélyi is elég :)
2013. ápr. 9. 21:26
 15/18 anonim ***** válasza:

Arra gondolsz hogy most egy jelenleg állami tulajdonban lévő területet szeretnél te vissza kapni?

Hát ez nem fog összejönni, üdvözöllek a pórnép között, látod látod te sem vagy különb mástól.

Miért is lennél te nemes? Ugyan olyan ember vagy mint akárki más, aki a GYIKen kérdezősködik...

Hál'istennek hogy vége van annak a kornak és soha többet ne is térjen vissza !

2013. ápr. 10. 04:04
 16/18 A kérdező kommentje:
nem mindenki volt olyan szar, aki nemesi rangot viselt... és igen, a családom tulajdona senki mást nem illet
2013. ápr. 10. 14:45
 17/18 anonim ***** válasza:
És pontosan hogyan képzelnéd a dolgot? Kiraknád azokat, akik megvették a korábbi birtok telkeit, és arra építkeztek, ott laknak? Te az egyenesági, legidősebb leszármazott vagy? Értesz bármit is a birtokvezetéshez, gazdálkodáshoz?
2013. ápr. 10. 14:53
 18/18 anonim ***** válasza:

"de azért ami a családé ahhoz másnak semmi köze :/"

"családom tulajdona senki mást nem illet"

te nagyon el vagy szállva :D Semmilyen tulajdonod nincs, csak ami jelenleg a te neveden van. Megsúgom, hogy a világon szinte az összes embernek majdnem garantáltan folyik nemesi vér az ereiben. Minél régebbi nemesről/uralkodóról van szó, annál biztosabb ez.

Te most hivatkozni akarsz arra hogy valamikor valahol épp az egyik ősöd a sokszáz/ezer közül, pár évig, vagy évtizedig birtokolt egy területet. És most magadnak akarod, mert rádtört a romantikus nosztalgia, hogy te egy nemesi vérből való ember vagy.

A nemesek tudod hogy kaptak anno területet? Harcoltak érte, elvették, kihízelegték, vagy csellel nyúlták le egymástól. Ha tényleg olyan nagy "nemesnek" érzed magad (de ahogy már az első hsz-be linkeltem, nemesek Magyarországon már nincsenek), akkor csináld ezt te is. Válj gazdaggá, és vegyél egy családi birtokot, vegyél fel szolgálókat meg minden, hagy legyenek rád büszkék az ősök :P de ezzel a szöveggel hogy, jajhát ez az én családom ősi birtoka és én vagyok a jogos trónörökös, adjatok nekem kastélyt, ezzel mindenki csak kiröhög :D

2013. ápr. 10. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!