Ha valaki bizonyítottan nemes származású, megkaphatja-e a családi birtokot a hozzá tartozó kastéllyal, kúriával?
Arra gondolsz hogy most egy jelenleg állami tulajdonban lévő területet szeretnél te vissza kapni?
Hát ez nem fog összejönni, üdvözöllek a pórnép között, látod látod te sem vagy különb mástól.
Miért is lennél te nemes? Ugyan olyan ember vagy mint akárki más, aki a GYIKen kérdezősködik...
Hál'istennek hogy vége van annak a kornak és soha többet ne is térjen vissza !
"de azért ami a családé ahhoz másnak semmi köze :/"
"családom tulajdona senki mást nem illet"
te nagyon el vagy szállva :D Semmilyen tulajdonod nincs, csak ami jelenleg a te neveden van. Megsúgom, hogy a világon szinte az összes embernek majdnem garantáltan folyik nemesi vér az ereiben. Minél régebbi nemesről/uralkodóról van szó, annál biztosabb ez.
Te most hivatkozni akarsz arra hogy valamikor valahol épp az egyik ősöd a sokszáz/ezer közül, pár évig, vagy évtizedig birtokolt egy területet. És most magadnak akarod, mert rádtört a romantikus nosztalgia, hogy te egy nemesi vérből való ember vagy.
A nemesek tudod hogy kaptak anno területet? Harcoltak érte, elvették, kihízelegték, vagy csellel nyúlták le egymástól. Ha tényleg olyan nagy "nemesnek" érzed magad (de ahogy már az első hsz-be linkeltem, nemesek Magyarországon már nincsenek), akkor csináld ezt te is. Válj gazdaggá, és vegyél egy családi birtokot, vegyél fel szolgálókat meg minden, hagy legyenek rád büszkék az ősök :P de ezzel a szöveggel hogy, jajhát ez az én családom ősi birtoka és én vagyok a jogos trónörökös, adjatok nekem kastélyt, ezzel mindenki csak kiröhög :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!