Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vajon ez minek számít így?...

Vajon ez minek számít így? (bolti eset)

Figyelt kérdés

Ma a kisboltban a vettem egy 2,5 l-es coca colát,gondoltam veszek még két db túrórudit,vettem is és beleraktam szépen azt is a kosaramba ,ezután mentem a pénztárhoz,feltettem a kosarat és szemböl volt a pult(nem mint a nagy áruházakban szokott) és mondta,hogy 399 ft. lesz. és odaadtam az ezrest vissza is adta a 600 ft. visszajárót és a két rudi ami egy 100-as lett volna nem számolta,mert ugye a colát nem vette ki csak mondta,hogy mennyi lesz,de a rudit nem látta és nem ütötte be.

Én pedig hát bevallom elég nem jól csináltam lelkiismeret furdalásom is van picit,mert ugye nem szóltam direkt ott a pénztároscsajnak,hogy a rudit nem üti be...,hanem ott akkor örültem,hogy nem ütötte be csak a colát és ingyen lett a rudi.

Ez lopásnak számít?,mert szerintem nem, a lopás az az amikor a pénztárhoz érés előtt eldugjuk az árut a zseb vagy táskába,de én a kosárba tettem, azzal,hogy kifizetek mindent,és az a pénztároscsaj hibája,hogy nem vette észre.

Vajon rá fognak jönni,hogy két db rudi,100 ft hiányuk van vagy nem igen?

A bolt az be volt rendesen kamerázva.

Vajon,ha visszanézik,hogy egy srác fizetett és a pénztáros nem vette észre a be nem ütött rudit,akkor valami bajom lehet?

Kamerakép alapján feljelentenének egy 100 ft értékért és mehetek a börtönbe egy pár napra vagy mi lesz?

Aggódjak vagy ne?

2013. márc. 31. 19:11
 1/8 anonim ***** válasza:
ne aggódj,ebből nem lehet ügyet csinálni,még ha akarnának se,
2013. márc. 31. 19:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez gondatlanságból elkövetett lopás lenne, de mivel ilyen nem szerepel a Btk-ban így nem vagy büntethető.

Polgári pert indíthatnak jogalap nélküli gazdagodás miatt, de ez se valószínű.

Ha ki is derül, akkor levonják a pénztáros fizetéséből.

2013. márc. 31. 20:17
 3/8 anonim ***** válasza:

"Kasszától való távozás után reklamációt nem fogadunk el"

Ez mindent megmagyaráz.

2013. márc. 31. 20:38
 4/8 anonim ***** válasza:

igen, ez is lopás.

lehet, hogy jogilag nem, de erkölcsileg igen.

2013. márc. 31. 21:20
 5/8 (g)brigi ***** válasza:

Ez nem lopás! Ez nem tevés útján megvalósuló ssalásnak számít, de ne aggódj. Egyrészt a hiány nem fog feltűnni nekik ha csak nem leltároznak le miután kiléptél... Másrészt biztosan nem fogják visszanézni a felvételt ok nélkül. Egyébként pedig a pénztárosnak is figyelmesebbnek kellett volna lennie. Meg ennyi erővel Te is mondhatod azt, hogy meg se számoltad a visszajárót és azt hitted, beleszámolt mindent.

Ha nem hagy a lelkiismeret menj vissza, add oda az árát, mondd azt, hogy most láttad a blokkot.

2013. márc. 31. 22:01
 6/8 (g)brigi ***** válasza:

Ja és még utolsó kérdésedre válaszolva, börtönbe semmiképp :)

Pár hónapja 20 000-ről 50 000-re emelték a szabálysértési értékhatárt. De akárhogy is nézzük, ez jóval mindkettő alatt van.

Semmi nem lesz belőle.

2013. márc. 31. 22:04
 7/8 (g)brigi ***** válasza:
*csalás
2013. márc. 31. 22:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Engem sem kerestek a felmosónyél vagy a csoki miatt.

Felmosónyelet a Rosmannban vette anyám, amikor a pénztárhoz értünk, feltette a kosarat, majd nekem adta a nyelet, mert a pénztáros valamilyen kártyát kért. Amikor már majdnem hazaértünk, jutott eszembe, hogy nem fizettük ki a nyelet, nem olvasták le a vonalkódját.

Csokit a LIDL-ből hoztuk el, mert félidőben lefagyott a pénztárgép, ezért vissza kellett rakni a már leolvasott termékeket. Csakhogy én már zsebre raktam a csokit, mert a kosárból csak kicsúszott volna.

2013. ápr. 1. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!