Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha három elmaradt számlát nem...

Ha három elmaradt számlát nem tudok egyszerre befizetni jelen pillanatban, csak egyet, akkor is átadhatják az ügyet a behajtóknak?

Figyelt kérdés
Minden elözetes figyelmeztetés nélkül kikapcsolták a netet és a kábelt egy hete,mert 3 havi elmaradt számlám van.Ma kaptam egy levelet h egyösszegben fizessem ki 8 napon belül,fizut meg csak 3-án kapok,max egy elmaradt 8000 ft-os csekket tudok feladni addig,aztán a többit.
2013. márc. 25. 13:11
1 2
 1/15 anonim válasza:
elvileg nem, mert hajlandóságot mutatsz az elmaradás rendezésére, de viszont a szolgáltatást addig nem kapcsolják vissza míg az egészet nem rendezed.
2013. márc. 25. 13:17
 2/15 anonim ***** válasza:

ha bemennél hozzájuk,és emberi hangon előadnád,hogy most gondod van,de kiakarod fizetni őket,

-akkor még segítenének is neked,és tutira nem tolnak át a végrehajtásba,

ha viszont kemény leszel velük (mint ahogy írod,hogy előzetes figyú nélkül,stb),akkor ők is keményre veszik a figurát

2013. márc. 25. 13:21
 3/15 A kérdező kommentje:
rendezem amint tudom,csak igy egyszerre nem megy.nem is szeretném ha visszakapcsolnák,majd keresek egy számomra megfizethetöbb szolgáltatót.
2013. márc. 25. 13:22
 4/15 anonim ***** válasza:
Ha ilyesmit olvasok, mindig elszomorít, remélem jól sül el a dolog!
2013. márc. 25. 13:25
 5/15 anonim ***** válasza:

"Minden elözetes figyelmeztetés nélkül kikapcsolták a netet és a kábelt egy hete,mert 3 havi elmaradt számlám van."

Nem figyelmeztettek? Nézd át a számlákat már a másodiknál írták az első elmaradást, a harmadiknál az első kettőt. Mégis mit vártál?

Gondolom nem passzióból nem fizetted,viszont ne postán ad fel, hanem menj be a szolgáltatóhoz a legrégebbit fizesd be és szólj, hogy a következő kettőt hó elején tudod bevinni. Nem lesz gond belőle így, de ara számolj, hogy nem csak a két számlát fizeted hanem a visszakapcsolási díjat is és pár ezer ft késedelmi kamatot.

2013. márc. 25. 13:25
 6/15 A kérdező kommentje:
nem vagyok kemény csak kicsit durva h hónap végén küldenek egy ilyen levelet.
2013. márc. 25. 13:27
 7/15 A kérdező kommentje:
az a gond h eléggé le vok égve felhivni se tudom öket,szóval ha befizetek egy csekket még mindig jobb mint a semmi nem?
2013. márc. 25. 13:42
 8/15 anonim ***** válasza:

" nem is szeretném ha visszakapcsolnák,majd keresek egy számomra megfizethetöbb szolgáltatót. "

esze ágában sincs a kérdezőnek kifizetnie a 3 hónapot,

simán leírja,hogy inkább keres egy új balek szolgáltatót,

2013. márc. 25. 13:48
 9/15 A kérdező kommentje:
kedves utolsó!sztem egyértelmű h azért fogom lemondani,mert sok nekünk,a tartozást ki kell fizetni ha szeretném,ha nem.nem tudom te hol élsz.
2013. márc. 25. 14:05
 10/15 anonim ***** válasza:

Invitelnél ez áll a számlán:

"Tájékoztatjuk, hogy a díjfizetés elmulasztása esetén az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 137.§ (1) bekezdés c) pontja szerint az ott meghatározott 30 napos határidő elteltét követően szolgáltatását korlátozhatjuk!"

És ez nem tartozás miatt, hanem a sima, rendszeres számlalevélen van rajta. Gondolom máshol sincs ez másképp. Szóval a korlátozás abszolút jogos, nem is kell külön figyelmeztetniük előtte.

2013. márc. 25. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!