Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen esetben vagyok jogosult...

Milyen esetben vagyok jogosult szoc. Segélyre?

Figyelt kérdés
Pályakezdő munkanélküli vagyok, albérletben lakok. Szeretnék elmenni dolgozni, de csak a városgondnokságon kapok munkát, de mivel nincs egy éves együttműködésem a munkaügyivel nem tudnak RÁT-ra tenni. Szociális rászorultsági alapon igényelhető a segély? És ha igen akkor mennyinek kell lennie az egy főre jutó havi jövedelemnek? légyszi csak az válaszoljon aki biztosan tudja!
2009. szept. 17. 14:33
 1/1 anonim ***** válasza:

Az aktív korúak ellátásáról a jelenleg (2009.09.17-én) hatályos 1993. évi III. törvény 33-36 §-ai az írányadóak.

[link]

Részlet:

"37/B. § (1) Az az aktív korúak ellátására jogosult személy, aki az ellátásra való jogosultság kezdő napján

a) egészségkárosodott személynek minősül, vagy

b) az 55. életévét betöltötte, vagy

c) 14 éven aluli kiskorú gyermeket nevel - feltéve, hogy a családban élő gyermekek valamelyikére tekintettel más személy nem részesül a Cst. szerinti gyermekgondozási támogatásban, gyermekgondozási díjban, terhességi gyermekágyi segélyben - és a gyermek ellátását napközbeni ellátást biztosító intézményben [Gyvt. 41. § (3) bek.] nem tudják biztosítani,

rendszeres szociális segélyre jogosult.

(2) Amennyiben az (1) bekezdés szerinti valamely feltétel az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítását követően következik be, a jogosult részére a rendszeres szociális segélyt a feltétel bekövetkezésének időpontját követő hónap első napjától kell folyósítani.

(3) Ha az (1) bekezdés a), illetve c) pontja szerinti valamely feltétel megszűnik, a feltétel megszűnését követő hónap első napjától a 35. § (1) bekezdése szerinti együttműködési kötelezettséget kell előírni. A feltétel megszűnésének hónapjára - amennyiben az aktív korúak ellátására való jogosultság továbbra is fennáll - rendszeres szociális segély jár."

2009. szept. 17. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!