Jogosult vagyok szociális segélyre?
Beadtam a kérelmem szoc.segélyre.Közölte velem a körjegyző asszony,hogy oké,de júli 1.-től behívnak dolgozni a faluba!
Ezzel nem is lenne semmi baj,de csak szeptembertől tudnám elfogadni,mert van 2 kiskorú gyermekem akiket egyedül nevelek és nem tudom őket sehova elhelyezni!(ezért nem tudott a munkaügy sem állást biztosítani)
Első reakció az volt,hogy akkor megvonják tőlem a segélyt,ha nem fogadom el az állást!
Második meg az,hogy ha megítéli nekem a bíróság a hónap végén az 50000ft.-os gyermektartást,akkor úgysem jár a segély,mert meghaladja az 1 főre jutó minimál összeget a bevételem!(családi pótlékot kapok ami 26000ft)
Miért 25000ft-tal számolják az egy főre jutó összeget?
Tudtommal a mindenkori öregségi nyugdíj 120%-a!
Vagy a családi pótlékot miért számolják keresetnek?
Egyszer hallottam,hogy az alkotmány ellenes,mert azt nem lehet keresetként figyelembe venni!
Vagy tévedek?
Aktív korúak szociális segélyét igényelted?
Az egy főre eső jövedelem nem haladhatja meg az öregségi nyugdíjminimum 90%-át (25650ft). -az egyik feltétel
A családi pótlék is bevételnek számít.- nem alkotmányellenes.
Az, hogy behívnak dolgozni, az általad aláírt szerződés egyik feltétele.
A jogszabály -sajnos- nem veszi figyelembe, hogy te otthon hogyan oldod meg a gyerekeid felügyeletét. :(
Köszi szépen!
Sajnálom!Akkor így jártam!
;-(
23:09 ez nem szerelem kérdése, hanem a szükségé. :( Bár én nem igényelem, de tudom miről van szó, hisz az asztal másik oldalán ültem sok éven át.
Első válaszoló voltam.
Szégyen és gyalázat hogy ma a xxi. században a magyar embereknek segélyből kell tengetniük életüket.
Szavazzatok az Anticionista Frontra, kiűzzük a rablókapitalizmust, a gazdasági oligarchiákat, felszámoljuk a bűnözést, erős és gazdag Magyarországot építünk !
Köszönöm a válaszokat!
Főleg neked,kedves 23:09
Nem tudom mit szólnál,ha a helyzetemben lennél????
Van 2 gyönyörű gyermekem akiket szeretnék eltartani,megadni nekik mindent!
DE:a várostól 35km.-re lakom és mikor meghallják,hogy milyen messze lakom és hogy van 2 kicsi gyerekem nem vesznek fel sehova!(pedig van egy érettségim és 2 szakmám,felsőfokú nyelv vizsgám)és úgy érzem,hogy nem az én hibám,hogy segélyre szorulok!Nagymama nincs meghalt 6 éve!Nagypapa 150km-re lakik tőlünk és szívbeteg.Apuka a szomszéd utcában,de nem hajlandó a gyerekekkel foglalkozni,mivel az új asszonynál jön az új baba!!!!!
Örülök,hogy ilyen jó rendszerben élünk!!!!!
Ja,és ne gondold,hogy egész nap csak itthon ülök és nézegetek ki a fejemből!Csemetét ültetek és nő létemre motoros kaszával füvet nyírok németeknek,mert valamiből enni kell adnom a gyerekeimnek!!!!!!
Akkor apukát meg kéne csapkodni szívlapáttal.
Mi az, hogy lesz@rja a saját gyerekeit?
Sajnállak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!