Egy szövegíró úgy akar nekem dalokat írni hogy a, , szerzői jog őt illesse''! Ha én megzenésítem a tőle vett dalokat akkor ő eladhatja ettől függetlenül másnak is a dalokat? Vagy van így egyáltalán értelme üzletet kötnöm vele?
Köszönöm a válaszokat,érezni hogy mindketten sikeres és tapasztalt emberek vagytok,de kérlek bennetek hogy tiszteljétek egymás véleményét.
Hisz ne feledjétek, el a siker egyik összetevője az alázat.Ami azt is jelenti hogy nem szólok be feltétlenül annak aki hülyébb nálam.:)
Esetleg akad-e önök közt valaki,aki írna nekem dalokat,és hozzá számlát..?!:)
A nézeteltérés alapvetően abból fakad, hogy Kamumail a törvény betűi szerint értelmezi a szerzői jog fogalmát, én pedig a kérdés betűi szerint értelmezem a gyakorlatot. Mind a kettő igaz a maga koordinátáiban. Ha viszont üzletelni szeretnél egy művel, akkor kikerülhetetlen az Artisjus. Magyarországon a rendezvényszervezők és a műsorszolgáltatók nem közvetlenül, hanem ezen a szervezeten keresztül fizetnek jogdíjakat.
Egyébként milyen műfajban utazol?
Köszönöm a Választ!
Kedvelt műfajaim a jazz,r&b,bossa nova,pop..és ezekkel hasonlatos finomságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!