Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy szövegíró úgy akar nekem...

Egy szövegíró úgy akar nekem dalokat írni hogy a, , szerzői jog őt illesse''! Ha én megzenésítem a tőle vett dalokat akkor ő eladhatja ettől függetlenül másnak is a dalokat? Vagy van így egyáltalán értelme üzletet kötnöm vele?

Figyelt kérdés
Ha hivatalos énekes lemezt akarok megjelentetni más szerzőtől vásárolt dalszövegekkel akkor hogyan kössek vele szerződést?
2013. márc. 22. 22:13
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Még az [link] alatt is le van írva, hogy alapból jár a szerzői jog. és nem ők döntenek róla, hogy kié a mű ha vita, van, hanem a bíróság. Ők csak a jogdíjakat fizetik ki (és szedik le belőle a zsíros részüket)
2013. márc. 24. 15:10
 12/33 anonim ***** válasza:
28%
Ha ilyen nagy szövegértelmező vagy, akkor most értelmezd a kérdést is. Nézd meg a benne szereplő igéket és igeneveket: "vett", "eladhatja", "megjelentetni", és gondold át a dolgot.
2013. márc. 24. 16:24
 13/33 anonim ***** válasza:
0%
"Esetleg mutass eseteket ahol valaki elbukta a szerzői jogát azért mert nem jelentette be az artinak." Neveket nem mondok, de nagyon sok az ilyen eset. Az Artisjus pedig korrekt partnere a szerzőknek. De nyilván ezt is jobban tudod nálam.
2013. márc. 24. 16:26
 14/33 anonim ***** válasza:
50%

A kérdés szerintem meg lett válaszolva.

Amiket írtál, annak nagy része hülyeség vagy szimplán nem igaz.

Ha nem gond nem mennék bele további meddő vitákba.

2013. márc. 24. 17:27
 15/33 anonim ***** válasza:
0%

"A kérdés szerintem meg lett válaszolva."

Igen, megválaszoltam.

"Amiket írtál, annak nagy része hülyeség vagy szimplán nem igaz."

Mondja a kívülálló annak, aki ezzel foglalkozik.

"Ha nem gond nem mennék bele további meddő vitákba."

Nem gond.

2013. márc. 24. 17:55
 16/33 A kérdező kommentje:

Tehát ha saját szövegekkel lépek elő, akkor bármilyen hivatalos bejelentés nélkül sokszorosíthatnám és árusíthatnám a lemezem?:D

Igazából arra volnék kíváncsi hogy hogy Hogyan tudnék a szövegíróval úgy megegyezni hogy később ne kerülhessek csapdába?

Hogy pontosabb képet kapjatok íme első beszélgetésem az íróval!

De arra kérek mindenkit hogy ne kritizálja vagy diagnosztizálja amit a szövegből lát,szóval az utolsó két sorát értelmezni.

2013. márc. 25. 10:46
 17/33 A kérdező kommentje:

-A Magyar Zenész Bázison találtam rád,és a címedre,szövegírással szeretnélek meg bízni.

r&b,jazz,pop, műfajban éneklek általában vagy ezek változatiban.

Tetszik az amit írtál hogy megadott cím és témakör alapján is írsz,és a meg lévő szövegeid is érdekelnek.

Arra vagyok kíváncsi hogy van e bármiféle zenei képzettséged,hozzá teszem nem feltétel.

-Zenei képzettséggel nem rendelkezem sajnos, de már 2007 óta írók dalszövegeket. Tavaly közel 40 szöveget kezdtem el írni, ezeknek a stílusa populáris, de ez mindig az aktuális hangulatomtól függ. Igyekszem változatos, és egyéni szövegeket írni, amiknek mondandójuk is van.

Dalszövegírást anyagiak ellenében tudok írni, mivel sokan megkerestek már, de senki se volt kellőképpen őszinte, elkértek szövegeket aztán eltűntek.

Ha ár nem tudok belőle profitálni, a szerzői jogom megtartom magamnak, mivel az én időm és energiám és érzelmi világom van benne. Remélem ez így nem gond.

2013. márc. 25. 10:49
 18/33 A kérdező kommentje:
:)
2013. márc. 25. 10:51
 19/33 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát ha saját szövegekkel lépek elő, akkor bármilyen hivatalos bejelentés nélkül sokszorosíthatnám és árusíthatnám a lemezem?"

NEM! Ha sokszorosítani és árulni akarod, azt be kell jelenteni.

2013. márc. 25. 11:37
 20/33 anonim ***** válasza:
28%
Ennek a szövegírónak gőze nincs arról, hogy működik ez, ahogy neked sincs. Pénzért ír szöveget? Jó. Ad számlát? Gondolom, nem. Szerzői jogdíj? Honnan, ha nincs bejelentve?
2013. márc. 25. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!