Mi van olyankor, ha folyamatosan érkeznek a címemre az idézések, de nem tudom átvenni őket, mert külföldön vagyok?
vegyes, bíróság, polgmest.hiv, minden.
Bíróságon meg 2 ügyben tanú is vagyok, na most ha visszamennek a levelek hozzájuk, akkor mi történik?
Ezért tegyek meg több ezer km-t, hogy átvegyek egy idézést?
Vagy lehet élni valamilyen kérelemmel?
Itt a link. Vagy letelepedési szándékkal távozol, és akkor a szokásos eljárás: személyi-lakcímkártya lead, stb...
Vagy ideiglenesen távozol, a TB-nél persze le kell futni a kötelező kört, de ahogy eddig kellett az önkormányzatnál bejelenteni a 3 hónapnál hosszabb külföldi tartózkodást, ez az ami már nem kell.
"úgy érted, egész nyugodtan kimehetek fél évre mondjuk Spanyolországba és a kutyának se kell szólnom?"
Azért nem az van, hogy a kutyának se..... Pl. felmondasz otthon, a TB-NAV-nál be kell jelenteni, hogy akkor te szépen zsebből fizeted a havi összeget, aztán lelépsz. Nekem még be kellett jelenteni az önkormányzatnál, mert én pont ősszel léptem be és pont Spanyolországba :-)). Kijössz, aztán ha munkát találsz és még bejelentenek is, szóval fizetik utánad a TB-t, akkor otthon be kell jelenteni, hogy akkor oda tovább nem fizetsz, mert két országban nem fizethetsz TB-t. Én hagytam otthon meghatalmazást, hogy amint szólok, ezt adják be, és onnantól kezdve nem követelik a TB-t. Ez utóbbi baromi fontos, mert ha ezt a kijelentkezést elfelejted, akkor a NAV szépen bevasalja rólad az összeget, van olyan, akin most 2 évet kérnek....
köszi
aha, szóval a TB a lényeg itt, h a rák enné meg őket ...
de ha más jogon alapból biztosítottnak számítok, akkor olyan mindegy ezek szerint. viszont ott az az EU-s tb-kártya. akkor az alapján kint is él a biztosításom, ha Maon rendezett, igaz?
na de papíron lehetek kint hajléktalan? mert ha meg fél évet panzióban lakok, és nem igazán szokták engedni oda a bejelentkezést, akkor nem tudok mást elképzelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!