Ez személyiségi jogokat sért?
Figyelt kérdés
A ex-férjem életrajzában névszerint említve vagyok.#exférj #szemályiségi jog
2013. márc. 14. 11:35
1/14 anonim válasza:
Ez miért probléma, hiszen veled élt nem?
Vagy nem irt jókat rólad, mert az más lapokra tartozik, az már igen emberi jogokat sért. Vagy szerinted meg kellett volna téged kérdeznie, hogy irhat -e rólad?
2/14 anonim válasza:
ez így kevés infó ... ha "említve vagy" mint volt feleség akkor nem sért semmit
3/14 anonim válasza:
híres ember és könyvet írnak róla vagy nem is életrajzra, hanem önéletrajzra gondolsz? abban meg nem kérnek ilyen infót. pontosíts kicsit
4/14 anonim válasza:
milyen minőségben? az életrajza melyik részén?
5/14 anonim válasza:
Szerintem mindenképp kérdezz meg egy ügyvédet. De ha ez egy kiadott (vagy kiadásra váró) mű, akkor szerintem igen.
6/14 A kérdező kommentje:
életrajz (igen híres ember)
Volt feleségétől, (itt a nevem) teológus 1979 óta különváltan él. Házasságukból egy lánygyermek született
2013. márc. 14. 11:57
7/14 anonim válasza:
Én úgy tudom,nem sért személyiségi jogokat,hiszen ennyi erővel egy iskolai évkönyv is személyiségi jogokat sérthetne,mert benne van a neved. Ez egy tény az ő életéből,de véleményem szerint illett volna megkérdezni,hogy a nevedet beleírja-e.
8/14 anonim válasza:
#6 ezzel semmilyen jogodat nem sértette
9/14 anonim válasza:
6. nem, ez így nem sérti a személyiségi jogaidat.ez csupán tényközlés. hivatalosan nem is igazán vagy beazonosítható ennyi alapján. ahhoz kellene még legalább egy adat: szül hely, idő vagy anyja neve, pl. persze, az ismerősök tudni fogják, de nincs ebben semmi aggályos, szerintem, hiszen nem rágalmaz, semmilyen szempontból nem vet rossz fényt rád
10/14 anonim válasza:
Bocs,de nem voltál mégiscsak a felesége?
Nem egy titkos szerető említett meg név szerint!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!