Ha feljelentést tesznek ellenem, akkor a lakóhely szerinti rendőrségre kell mennem vagy oda, ahol a feljelentő lakik?
Sziasztok!
Olyanban tudnátok nekem segíteni, ha esetleg feljelentést tesznek ellenem, akkor nekem a lakóhely szerinti rendőrségre kell mennem vagy oda, ahol a feljelentő lakik?
Volt már ilyenetek?
Minden rendben ment, sok csomagot adtam fel.
Megtalált valaki aki kiakart záratni az oldalról és kitalálta, hogy elmegy a rendőrségre, mert nem kapta meg azt a csomagot, amit feladtam.
Soha nem veszett el csomagom, sem papírom róla, de most ezt a roh.dt papírt sehol nem találom, mert nem is gondoltam, hogy a bosszú állom van mögötte és soha nem veszett még el csomagom!!!
Affene, az előző válaszom elszállt.
Röviden: oda kell menni, ahová idéznek. Ez lehet a feljelentést fogadó kapitányság, a feljelentő lakhelye szerinti kapitányság, vagy a te lakhelyed szerinti kapitányság aszerint, hogy az ügygazda rk. hová rendeli a meghallgatásodat. (Ha Sopronban laksz, de a debreceni rfk az ügygazda, akkor általában átadják a lakhelyed szerinti illetékes rfk-ra a meghallgatást). Ha idézés jön az ország másik végéből, akkor fel kell hívni az idéző kapitányságot, hogy a meghallgatásodat a lakóhelyed szerinti rfk-n tartsák meg. Vagy belemennek, vagy nem.
Ha a rendőrség elhajtja a feljelentőt (szokta), akkor még mindig előtte a lehetőség, hogy polgári perben követelje a teljesítést (+ kártérítést a felmerült költségeire), ekkor viszont automatikusan a leendő alperes (te) lakhelye szerint illetékes bíróságon kell ezt tennie.
Egyébként ha kicsit vered az asztalt a postán, akkor a nyilvántartott küldeményekről (ajánlott, tértivevényes, utánvétes, stb., ami ragszámmal rendelkezik) egy éven belül tudnak írásban is nyilatkozni. Persze, ha szimpla csomagként, vagy levélpostai küldeményként adtad fel, akkor cumi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!