Sziámi-ikrek büntethetősége?
A kérdés hipotézis szintjén valóban érdekes, és ezen az oldalon üdítően is hat a többi, már ezerszer ismételt kérdés mellett.
Viszont a valóságban nincs reális esély ennek bekövetkezésére. Szerinted hány olyan sziámi ikerpár van, akiket kisgyerek korukban nem választottak szét és megölték a felnőttkört?
Ezt vessük össze azzal, hogy az emberek hány %-a/ezreléke gyilkol bármilyen okból? Vegyük a közös halmazt, vajon a szerintem bőven 100 db alatti "egyben" maradt jelenleg élő sziámi ikrepárból mekkora eséllyel fog bármelyik is gyilkolni?
Amúgy vannak olyanok is, akiknek az idegrendszere/agya részben közös, én náluk nem igazán tudom elképzelni, hogy a 2 személy egymástól teljesen függetlenül tudna cselekedni/dönteni.
Amúgy ha mégis lenne, akkor az ikertesó lenne a koronatanú az ügyben, ő biztosan mindent látott, mi hogyan történt :-)
Ha az agyuk nem közös, akkor ugyanúgy képesek külön gondolkodni, mint egy egypetéjű ikerpár. Szerepeltek már sziámi-ikrek ismeretterjesztő és riport filmekben, ezekből egyértelműen kiderült, hogy két külön személyiségről van szó, vannak, amiket másként látnak.
Hogy miért gyilkosság? Hát mert abban az esetben mindenképpen ott a börtön. És miért akarja az egyik lelőni a másik meg nem? Hát mert a rendelkezésükre álló adatok alapján az egyik arra következtet, hogy ő zaklatja őket, míg a másik nincs erről meggyőződve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!