Sziámi-ikrek büntethetősége?
Ú, ez milyen érdekes kérdés. :)
Azta! Erre sosem gondoltam még...
Egy ügyvédet kellene meghallgatni, ő biztos tudja a választ.
Hátha lesz itt egy...
Nem életszerű. Vagy nagyon messze és jelentősen eltérő körülmények között élnek hosszú ideje (ekkor lőhet az egyik, és akadályozhatja a másik - esetleg, de kis valószínűséggel), ekkor viszont nincsenek egymás közelében. Vagy mindvégig egymás közelében nevelkedtek és éltek, ekkor viszont ilyen eset nem fordul elő: vagy mindkettő lő, vagy egyik se.
Tehát nincs mit megoldani.
4. Sziámi-ikrekről van szó, akik össze vannak nőve!
Akkor kicsit érthetőbben:
Egy sziámi-ikerpárt valaki zaklat, ezért beszereznek önvédelemre egy fegyvert. Egyszer találkoznak egy emberrel, akiről a jobb oldali úgy véli, hogy ő a zaklató, ezért lelövi. A bal oldali próbálta megakadályozni, mert szerinte nem ő az. Kiderül, hogy tényleg nem ő volt, a jobb oldali egy ártatlan embert gyilkolt meg. A tettéért természetesen felelnie kell, de ebben probléma, hogy hozzá van nőve egy ártatlan.
Tovább ragozva az is érdekes helyzetet szülne, ha egyik a másikat támadná meg, hisz ilyen esetben távoltartás egyáltalán nem létezik.
2. vagyok.
Amúgy szerintem a szétválasztás nem lehet opció, mivel nagyon veszélyes műtét, sokan belehalnak. Vagy minkét fél meghal, vagy csak az egyik.
Ritka a sikeres szétválasztás.
Előző vagyok. Az tuti, hogy megvizsgálnák, hogy szétválaszthatóak-e.
Felmerülhet a jogos védelem kérdése. De ehhez tudni kell, hogy milyen helyzetben lőtt. Támadott-e esetleg a vélt zaklató? Bár kétségen kívül nem, mivel a másik nem akart lőni. Meg egyáltalán mit értünk zaklatás alatt?
De ha itt konkrétan az a kérdés, ha az egyiknek börtönbe kell menni, a másiknak nem, akkor nem tudom....Felfüggesztett? Elgondolkodtató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!