Mely érvek állhatnak a halálbüntetés mellett?
1.A holtak nem bűnöznek.
2.A holtakat nem kell etetni.
3.A holtakat nem kell ruházni.
4.A holtakat nem kell őrizni.
Elég?
Az ember igazságérzetének jót tesz, ha ki van végezve a bűnöző aki megölte a 8 éves lányát.
Hisz nagyobb biztonságban érzi magát az ember.
Hisz aki szándékosan , nem balesetből nem önvédelemből követ el gyilkosságot , esetleg sorozat gyilkosságot annak legyen halál a büntetése.
Ha be is vezetnék a halálbüntetést, jelen tendenciák mellett évente lenne kb. 1-2 ítélet.
Ezzel szemben elrettentő ereje sincs, ahogyan a tényleges életfogytnak sincs - a bűnöző elme a halált ugyanúgy nem veszi számításba, mint a sitten megrohadást.
6-os.
Szerintem nem is az a célja se a halálbüntetésnek, sem az életfogytiglannak, hogy elrettentse a bűnelkövetőket. Hanem hogy akik veszélyt jelentenek a társadalomra, azok ne kerüljenek vissza 7-8 éven belül, aztán esetleg visszaessenek. Legalábbis én így gondolom.
Sosem értettem azokat a (főleg) liberálisokat - és most nem rád gondolok, hanem úgy régebbről - akik azét ellenezték pl. a tényleges életfogytiglant, mert úgy sincs elrettentő ereje.
"A politikusaink milliárdokat lopnak, és ti attól a pár tucat életfogytostól sajnáljátok a börtönkosztot?"
Egy szóval sem írtam, hogy a politikusokat életben hagynám.
"Ezzel szemben elrettentő ereje sincs, ahogyan a tényleges életfogytnak sincs - a bűnöző elme a halált ugyanúgy nem veszi számításba, mint a sitten megrohadást."
Nem is cél az elrettentés. De ha valakit az első különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossága után kivégeznek azt nem fogod még a huszadik után is a tévében látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!