Mikor érdemes munkaügyi bírósághoz fordulni?
Nem írod, hogy miért mennél a bíróságra, de ajánlom,hogy előtte beszélj egy munkajogásszal. A munkaügyi perek nagyon hosszúak, akár évekig is eltarthatnak, de ha neked van igazad, akkor a kártérítést megitélik.
A munkajogász megmondja, hogy jogos lenne-e elindítani a pert a munkáltatód ellen. Amennyiben nem tájékozódsz előre, akkor eleve vesztes vagy, a munkáltatóknak ügyes jogászai vannak, akik védik a foglalkoztatód érdekeit, ezért vesztenél.
ha megpróbál átvágni a munkáltatód.
én végigvittem. pedig megfenyegetett a volt munkáltatóm. és per alapján kiderült, hogy még sokkal többet is követelhettem volna, mert jogtalan volt a felmondás és majdnem 2 évre visszamenőleg kellett volna a fizumat fizetnie ( az már más kérdés, hogy azt nem tudta volna a cég kifizetni)
Mindenek előtt a Munkaügyi Felügyeletnek írj egy levelet, amiben pontosan leírod a szituációt, a bizonyítékaidat elküldöd (pl. a jelenléti ív másolata, vagy egy fotó arról, ha van ilyen), ha azok nincsenek, vagy kevés, akkor tanúkat, akik melletted állnak, megnevezel. Be fognak hívni, hogy szóban is elmondd nekik a történetet, és eldől, hogy mit fognak kezdeni az üggyel. Először megpróbálják becserkészni a munkáltatót, és utána vagy direktbe kapja a büntetést, vagy jön a per, attól függően, mennyire súlyos az ügy és mennyire elérhető-elérhetetlen a munkáltató.
A felügyeletet a [link] oldalon éred el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!