Hogyan menthetem meg az autót?
Vettem 2 évvel ezelőtt az élettársammal egy autót amit a kislányomnak szándékoztam ajándékba adni,de mivel sajnálatos módon a BAR listán vagyok az élettársam nevére vettem,de a kezdő befizetésre 300.000 FT-ot én adtam a pénzt, a többi fennmaradó részt havi törlesztésbe fizetjük a Budapest Banknak.Az élettársamnak nincs jogosítványa csak nekem,viszont neki a volt feleségével együtt a közös lakásukat elárverezték,a megmaradt összeget elosztották kettőjük között.Az elmaradt rezsi költséget egy végrehajtó csak az élettársamon akarja behajtani ugy,hogy a volt feleségét nem kereste meg,mert maga az elmaradt számlák az ő nevére szóltak a régi közös lakásukról és ezért lefoglalta az autót amin még van törlesztő részlet és a bank nem akar segíteni.Szeretném tudni,hogy hogyan tudnánk az autót megtartani, hiszen az én pénzem van benne,amedig a lányom megszerzi a jogosítványt aki most 15éves addig én vagyok a kocsi üzembe tartója.A végrehajtóval nem lehet egyezkedni,csak az élettársamtol követeli az egész adósságot,holott az elárverezett lakásnak az elvállt felesége is tulajdonos volt,a megmaradt összegből ö is kapott,akkor miért csak a párom fizesse az adósságot?
Nagyon kérem segítsetek,hogy mit tegyek!Elvesztettem az autót mikozben fizettem a törlesztőrészletet utána?
A végrehajtás alá vont gépjárműre vonatkozóan a végrehajtás elrendelő bíróságon igénypert kell kezdeményezni, ahol elő kell adni azt amit itt is leírt. Mivel a végrehajtó "vagyont lát, amit pénzzé lehet tenni", ennek most örül. De egy igényperre letörik a szarva...
Ezzel együtt a végrehajtás ELLEN is pert kell indítani a végrehajtást elrendelő bíróságon, amelyben el kell mondani, hogy a végrehajtás tárgyát képező követeléssel CSAK RÉSZBEN TARTOZIK a kötelezett, hiszen a válást kimondó végzésben - ha minden igaz - az szerepel, hogy a vagyont felezik. Ennek megfelelően felezni fogják a követelést is.
Mindenképp két síkon kell elindulni: Az egyik az Ön általi igényper, a másik pedig a kötelezett (élettársa) által indított, a végrehajtás felfüggesztését valamint tisztázását kérő kereset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!