Ha valakit rajtakapok autót lopni, vagy rongálni eltörhetem a kezét?
Figyelt kérdés
Ha valakit rajta kapok, hogy feltör egy autót, vagy ellopni próbálja, vagy leengedi a kerekét, vagy össze firkálja, karcolja, akkor eltörhetem a kezét?
Mit csinálna, rendőrt hív?
2011. aug. 30. 19:00
1/11 anonim válasza:
nem törheted el a kezét. ébresztő! ez Magyarország!
2/11 anonim válasza:
elsőnek igaza van, mindenféleképpen szarabbul jársz, ilyenkor el kell fordulni, de ha eltöröd a kezét, és ráadásul az annyira imádott kisebbség egyik beilleszkedni vágyó tanulni akaró hasznos "állampolgár", akkor ő szabadlábon megússza, te mész Tökölre..... Abszurdisztán.... :D
3/11 anonim válasza:
Eltörheted a kezét, de téged fognak megbüntetni. Annyit tudsz csinálni, hogy megfogod és nem engeded el, az ordibálásra meg valaki csak rendőrt hív és elmondod hogy mit láttál. De ha nem a te autódat rongálja, akkor szerintem ne keresd a bajt...
4/11 anonim válasza:
Ez NEM CSAK Magyarországon van igy, hanem minden valamennyire is civilizált országban - az önbiráskodást SÚLYOSAN büntetik. Ilyen esetben a rendörséget kell hivni, esetlen lefoghatod, hogy ne tudjon elmenekülni, de ennél többet nem tehesz.
5/11 anonim válasza:
rendőrség ha veszi is a fáradtságot, hogy kimegy, egy óra kb
6/11 anonim válasza:
De ha lefogod, azért is megbüntetnek, mert korlátozod a szabadságában. Ha levideózod, hogy mit tesz, akkor meg a személyiségi jogait sérted...
8/11 anonim válasza:
ha látom hogy valakinek eltörik a kezét, akkor eltörhetem a támadó nyakát?
9/11 anonim válasza:
Ha 100% biztos, hogy jól ítélted meg a lopást, akkor etikus lehet eltörni a kezét, de utána hagyd el a helyszínt, mert ez törvénytelen.
10/11 anonim válasza:
'De ha lefogod, azért is megbüntetnek, mert korlátozod a szabadságában. Ha levideózod, hogy mit tesz, akkor meg a személyiségi jogait sérted...'
Hm, nagyon vicces. Míg egyesek a kötelességeikkel nincsenek tisztában, addig ne is beszéljünk a jogokról. A meghülyült jogvédők miatt nehogy már csorbát szenvedjen a magántulajdon tisztelete. Mindenkit megtanítanak (elvileg) kiskorában arra, hogy a másét nem vesszük el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!