Nem írattuk át az autót, és most eladtuk. Szabnak majd ki büntetést?
Figyelt kérdés
Tavaly novemberben vettünk egy autót. Mivel nem használtuk, nem is lett átíratva (tudom, hogy 15 napon belül át kellett volna), és biztosítás se lett kötve rá. Most eladtuk. Akinek eladtuk simán át tudja íratni? Gondolom mi meg kapunk valamennyi pénzbüntetést, nem?2011. febr. 22. 12:17
1/4 anonim válasza:
Hogy tudtátok eladni? Amikor nem is volt a neveteken? Az adásvételi szerződést a forgalmiban szereplő tulajnak kell aláirni.Addig mig az Ő nevén van addig neki kell a kötelezőt as gépjármüadót fizetni. A régi tulajnak akitől vettétek bejelentési kötelezettsége van a hatóság felé, hogy eladta a jármüvet nektek. Nem fizettetek illetéket a jármü vásárlásakor ez "nagy bün" Ugy hogy várhatjátok a birságokat
2/4 anonim válasza:
Az előző vagyok látom még nem reagáltál... Azt kellene csinálni, hogy a régi tulajdonos akitől vettétek a jármüvet Ő irjon egy adásvételit az uj vevővel mintha neki adta volna el. Te pedig kifizeted a régi tulajdonosnak az idei első negyedévi kötelezőjét /feltételezem a tavalyi be van fizetve mert azt a régi tulajnak kell/ és a gépjármüadót az idei egész évit mert azt a régi tulajra fogják utalni. /mindig annak kell fizetni az egész évi gépjármüadót akinek jan. 1-én a nevén van a kocsi/... sok sikert!
3/4 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy a régi tulaj leadta az adás-vételit a rendőrségen, hogy eladta az autót nekünk.
2011. febr. 23. 08:47
4/4 anonim válasza:
mindenféleképpen érdeklődj utánna. Nem a rendőrségen kell leadni hanem be kell jelenteni az önkormányzat adóügyénél valamint az okmányirodába /átirás végett/ Ők értesitik a BM-t a tulaj. változásról és uj kötelezőt kell rá kötni...../előző voltam/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!