Ma kaptam egy telefont hogy feljelentettek, hogy lesz tovább?
Ma telefonáltak nekem hogy feljelentettek lopás miatt.A rendőrség hívott.
Az albérlet ahol régen laktam. Az egyik lakótársamnak eltűnt a gépe. Aznap amikor én elköltöztem onnan. Engem jelentett fel, mert a másik két lakótárstól fél mivel sok gazdag ismerősük van. Sms-be megírta nekem. idézem " Tudom hogy bárki lehetett mert mindenki itthon volt,meg lakótársaknál haverok is voltak épp de nekik sok gazdag ismerősük van félek őket is belekeverni, valakinek pedig muszáj el vinni a balhét... de ha leírnád hogy gyanúsítod valamelyikőjüket akkor te tisztázódnál, vagy inkább elviszed helyettük a balhét? ezt írta nekem.. na most ilyenkor mi van ? :/ én nyugodt vagyok abból a szempontból hogy én nem loptam el senkitől semmit. de nem volt még sose rendőrségi ügyem.. hogy zajlik ez ? most bíróságra kellesz mennem ? és ez az sms amit írt nekem ? ez helyén való ? előre is köszi a válaszokat. 22/L
"Már mért ne telefonálna? Kikötötték náluk a telefont? És ha van mobiljuk? Engem pl arról hívtak."
Nem így adják tudtodra, hogy gyanúsított vagy egy ügyben, vagy hogy feljelentettek. Amikor már van egy folyó ügyed, az más, de az első kontakt nem így történik.
Okoskáim! Rendőr vagyok, bűnügyes, úgyhogy elárulok valamit! Nagyon gyakran telefonon idézünk/értesítünk, mert a fene se akar 8-10 napot várni egy vacak idézés miatt, hogy vajon kézbesítették-e. Másrészt telefonon könnyebb időpontot megbeszélni és elárulok valamit: ugyanannyira szabályos idézésnek számít a telefonos (szóbeli) idézés, mint a papíralapú idézés, persze bizonyos formai követelményeket betartva.
Kérdező! Nekem erősen sántít, hogy csak rád akartak ijeszteni, de a biztonság kedvéért őrizd meg az SMS-t. Ha valóban történt feljelentés az ügyben, akkor minimum tanúként ki fognak hallgatni (ha ismeretlen tettes ellen indult, vagy más személy ellen), esetleg (ha ellened indult az eljárás) gyanúsítottként. Akármelyik is legyen, nem kell félned, sőt kérhetsz jogi képviselet is (törvény által ingyenesen), ha kicsit tartanál ettől. Ha valóban nem tettél semmit és az SMS-t is megmutatod az eljáró nyomozó/vizsgálónak, akkor nem hiszem, hogy bármi bajod is lenne ebből az egészből és megszüntetik ellened az eljárást is.
NE félj, nem lesz baj :-)
12-es vagyok. Ha emberünk a megbeszélt időpontban nem jelenik és le is tagadja az idézést, akkor elővezetés + rendbírság, mivel az összes telefonbeszélgetést rögzítjük, így nehéz lenne letagadnia, tehát nem érdemes ezzel szórakozni!
Ha valaki meg nem biztos abban, hogy a rendőrségtől keresték, akkor betelefonál arra a rendőrkapitányságra, amire a telefonban hivatkoztak és kéri azt a rendőrt a telefonhoz, aki őt felhívta és beszél vele. Ha csak szemétségből valamelyik haver csinálta, akkor az is hamar kiderül.
Józan paraszti ésszel ha végig gondoljátok ezt az egészet, akkor Ti is rájöttök minderre, másrészt meg a törvények elérhetők neten mindenki számára, ott is le van írva, hogy a telefonos idézés szabályos és egyenértékű a papíralapú idézéssel, sőt sokkal célszerűbb, ezért már sok rendőr ezt alkalmazza, ha sietni akar egy üggyel.
Kétesélyes:
a, valaki full szivat
b, valóban a Police hívott, de mivel telefonon hívott és azóta sem hívtak be stb, ezért ők sem adnak sok hitelt a feljelentésnek és max a "véleményedre" voltak kiváncsiak, hátha tényleg tudsz vmit...
Az sms-t őrizd meg, úgy tűnik nem gerinces állat a lakótársad, dehát ez van. A b, esetben 0.01% eséllyel behívnak és akkor örülni fognak ennek az sms-nek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!