Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vettem 13 ezerért egy telefont...

Vettem 13 ezerért egy telefont. Az eladó nem jelentkezik, nem küldi a terméket. Átvertek. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Van esély arra, hogy vissza kapom a pénzem?

Kérlek hanyagoljátok azokat, hogy miért utaltam előre...

Hülye voltam...

Na meg mivel megkérdeztem vehetek-e át személyesen és a válasz az volt, hogy igen, így biztosra vettem, hogy nem átverés.

A nővérem amúgy ügyvéd, a rendőrségen mindenképp felakarom jelenteni.

Rajtuk keresztül vissza kaphatom a pénzem?

Vagy azt csak perlés követően?

Ha esetleg eljutnánk a polgári peres ügyig aminek gondolom ennyi pénzért nincs értelme, akkor azért kellene fizetni? Vagy csak az ügyvédnek? De mivel a nővérem ezért nyilván nem?

Vagy ez nem így működik?

(nem teszvesz, se vatera másik ilyen "cég" apród)

Nagyon köszönöm előre a segítséget!

2013. febr. 12. 10:06
 1/4 szántóvető ***** válasza:

Megyei Kormányhivatal Jogi Segítségnyújtó Osztályhoz kell fordulni.Megvizsgálják az anyagi helyzeted és ettől teszik függővé hogy jár-e neked a mentesség az ügyvédi és perköltség egy részét illetően.

Ami a rendőrségi feljelentést illeti,itt egy link:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..

2013. febr. 12. 10:50
 2/4 anonim ***** válasza:
80%

Rendőrként írom, én a következőket ajánlom:

Írd meg e-mailben, sms-ben, facebookon, vagy bármi elérhetőségen a következőket neki. Mondhatod nyugodtan, hogy egy rendőr tanácsolta a következőket. Nem teszel feljelentést pl 3 napig, ha visszautalja a pénzt. Írd neki, hogy a tulajdon elleni szabálysértést, jelen esetben a csalást 225eFt maximummal bünteti a rendőrség, de kaphat érte elzárást, szabálysértési őrizetet is. Gondolja meg, hogy mit tesz. Amennyiben beijed és visszaküldi akkor mindketten jól jártok (a rendőrséget is megmented egy halom papírgyártástól). Ha nem küldi vissza, akkor tedd meg a feljelentést. Az eljárás a következő: a rendőrség tettes után nyomoz, elfogja, a bíróság büntetést szab ki, majd ezt követően polgári peren érvényesítheted kártérítési igényedet, amennyiben az eljárás alatt nem sikerül megtéríttetni a kárt (nincs jövedelme, nincs tulajdona).

Sok sikert! (Én is szoktam vásárolni apródról, és jófogásról is. El kell menni személyesen és átvenni, vagy ismerőssel átvetetni személyesen. Sajnos az eljárás nagyon lassú, és nehézkes, ezért meg kell előzni a bajt. Abból lesz áldozat, aki hagyja magát átverni. Ha már mindenféleképpen postázni kell a távolság miatt, akkor átvételt követően fizess. Az előreutalás az összes internetes használt cikk árusító oldalon tilos, erre nagybetűkkel fel is hívják a figyelmet, hogy ők a felelősség alól mentesüljenek.)

Nem kell fizetni semmiért, ügyvéd sem kell. Az utazási költség megfizetésére, pedig az elkövetőt lehet kötelezni, de ezt a nővéred jobban el tudja mondani.

Ne legyetek naivak emberek!

2013. febr. 12. 23:41
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi! írtam neki, de igazából tegnap ezeket elmondtam már neki telefonon, de olyan csúnyán beszélt...

Nő vagyok és senki nem beszélt még velem így...

Azt mondtam neki, hogy "megdolgoztam ezért a pénzért" mire ő "én is megdolgoztam érte" mondom az én pénzemért???

Iszonyú ostoba ember...

Gondolom egy putriban él a családjával és az interneten való hirdetést munkának érzi...

Akármikor hívtam "éppen akkor ébredt" hallatszott is a hangján. De hát persze, így könnyebb pénzhez jutni....

Szörnyű, hogy ilyen emberek vannak :( Amőgy biztos nem érek el semmit a levelemmel...

2013. febr. 13. 07:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Én tévét vettem több mint 100.000-ért az interneten. Olcsó volt és csábító. Azután vettem az üzletben kissé drágábban ez legalább megvan. Amennyiben dolgozol vigasztaljon az, hogy az állam havonta a többszörösét ellopja tőled. Bérköltséged 30%-át tudod nettó értéken elvásárolni. Ha nyugdíjba mész befizetésid 40%-át sem fogod viszont látni, amennyiben az átlagéletkorhoz lesz szerencséd. Ehhez képest egy két csaló és tolvaj csak filléres aprópénz.
2013. febr. 26. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!