Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Albérlő vagyok és a Tulajdonos...

Albérlő vagyok és a Tulajdonos ki akar tenni. Megteheti?

Figyelt kérdés
A februári hónap nincs kifizetve és a márciusit 10.-én kell fizetni, különben felbontja a szerződést. Mi erre a törvény ?

2013. febr. 25. 22:21
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Figyelj, nem azért irtam ide ki a problémáimat, hogy ítélkezzél fellettem. Nem vagyok senkire sem irigy. Még te is kerülhetsz ilyen helyzetbe, mint én. Sose tudhatod.

És én se nem lopok, se nem csalok. Rendesen dolgoztam, de arról nem tehetek, ha megszűnt a munkahelyem. Remélem te nem fogsz ilyen dolgokat átélni, biztos van rendes munkád és pénzed és nem ismered azt, hogy milyen az amikor az ember nem számithat senkire és hiába küzdesz és dolgozol nem lesz eredménye.

2013. febr. 26. 19:53
 22/36 anonim ***** válasza:
24%
Saját lakásom van. Megélek normálisan a pénzemből és Diplomás vagyok, de útálom a magadfajta embereket, aki szerint mert te mindent ingyen kaptál, iskolába is kapcsolatok miatt engedtek át, ezért mindenki aki normálisan nem képes megélni, egy csirkefogó és azt érdemli hogy elpusztúljon. Nem ! Neked is tudomásúl kel venned, hogy MINDENKINEK vannak jogai ! Ilyen hidegben a kilakoltatási moratórium időszaka alatt, ha egy forintot nem fizet akár korábban sem, akkor sem tehető ki.
2013. febr. 26. 22:05
 23/36 anonim ***** válasza:
Figyelj már, kérdező. Nem kötekedésből, de internetre telik? Ez is van vagy 3.000 Ft, nem? De amúgy meg milyen pénzes gádzsó a tulaj? Nem tudna ajánlani valami munkát, amivel mindketten jól járnátok? Én szépen elmondanám neki mi van, és hogy adjon már valami munkát, amivel fedezhetnéd az emaradásod. De hidd el, hogy ha mindig csak azt mondod, hogy ok, hétfőn fizetek, jajj bocs pénteken, hétfő-péntek úgy felhúzod az ideggel, hogy reggel arra kelsz hogy se gáz, se villany... Nem tudom, de én a tulaj helyében már lekapcsoltam volna a szolgáltatásokat, ha azt sem fizeted. Egy lakatot raknék mindenre, mármint vízóra, gázóra, villanyóra, és ha azt valaki felfeszíti megy a feljelentés. Bocs, de csak ő is pénzből él. Mert még ha csak a lakhatást nem fizeted, de ha a rezsit se, akkor ott már a tulajnak adnék igazat. Amúgy tudod én észrevettem azt, hogy aki akar boldogulni, és nem csak sírni mindig, az tud is. De akinek fő célja kisírni a dolgokat, az hamar hoppon marad. Keress valami munkát, esetleg egyezz meg a tulajjal. Nő vagy férfi vagy?
2013. febr. 26. 22:27
 24/36 kovpet ***** válasza:

"én se nem lopok"

De, most igen. Igénybe veszel valamit, amiért nem fizetsz.

Egyébként sajnállak és együttérzek veled, félre ne érts, de most nincs igazad. A lakás kiadója ugyan olyan ember mint te. Simán lehet, hogy a kiesett albérleti díj miatt nem kap rendesen enni a gyereke. Nem csak a nagytőkések adnak ki lakást, sőt. A jelenlegi jogi szabályozás mellett egyre inkább CSAK az ad ki lakást, aki nem teheti meg, hogy ne adja ki.

2013. febr. 26. 23:05
 25/36 kiad-lak ***** válasza:
80%

Nem tudjuk mi van a szerződésedben, azt sem van-e egyáltalán? Fizettél-e kauciót, mennyit? stb

Általánosságban:

-A NAV-os ötletek mehetnek a kukába. A kiadásból származó bevételt a következő évi bevallásban kell csak feltüntetni. Már nem kell adószám, számla...

-Ez egy üzlet, te meg szerződésszegő vagy benne. A tulaj nem köteles megértőnek lenni. Nyilván nem szerencsés, ha valaki megszorul anyagilag, de ennek terhét senki nem köteles átvenni tőled.

2013. febr. 26. 23:34
 26/36 anonim ***** válasza:
0%

Amit az utolsó írt, jó nagy ostobaság !

Akkor Én is kezdhetnék mindenféle áeusításhoz engedély nélkül, mert majd csak jövőre kell bevallanom -.-

Aki kiad albérletet, annak ehhez engedély kell és törvény szerint be kell jelentenie az albérlőt ! A NAV ugyanúgy megbírságólhat ha nem adsz számlát, függetlenül attól, hogy adóbevallás mikor van

2013. febr. 27. 09:32
 27/36 kovpet ***** válasza:
100%

Utolsó: utánanéztél ennek vagy csak tippelsz? Mert hogy amit mondasz, az nincs úgy.

"Engedély" nem kell hozzá (OMG!). Nem kell bejelenteni sem az albérlőt feltétlenül. Adószám sem kell.

Persze lehet, de nincs ilyen kötelezettség.

2013. febr. 27. 09:51
 28/36 anonim ***** válasza:
0%
Kell az önkormányzattól engedély.
2013. febr. 27. 16:49
 29/36 kovpet ***** válasza:
100%

Ha kellene engedély, akkor sem az önkormányzattól kellene (mi közük hozzá?) hanem a NAV-tól. De nem kell.

De ha szerinted kell, akkor légy szíves és linkeld a vonatkozó jogszabályt.

Én meg kirúgom a könyvelőmet.

2013. febr. 27. 17:00
 30/36 anonim ***** válasza:
0%

Kirúghatod, mert kell az önkormányzattól szállásadói engedély. kÉrdezd meg tőlük, ha nem hiszen. Teljesen ek vagytok tájolódva !

Kérdező te meg menj el a családsegítőbe

2013. febr. 27. 22:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!