Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Albérlő vagyok és a Tulajdonos...

Albérlő vagyok és a Tulajdonos ki akar tenni. Megteheti?

Figyelt kérdés
A februári hónap nincs kifizetve és a márciusit 10.-én kell fizetni, különben felbontja a szerződést. Mi erre a törvény ?

2013. febr. 25. 22:21
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
43%

Én a tulaj helyében kidobnám. Azután panaszkodhatna, hogy ott élt. Úgysem tudná bizonyítani, ha nincs szerződés. Az eljárás során meg úgysem költöztetik vissza, onnan kezdve már a tulaj panaszkodhatna, hogy valaki önkényesen be akar költözni:-) Mehetne a NAV-hoz is vagy oda ahova akar, hogy fekete üzlet volt. Ezt is bizonyítani kell. Ráadásul az albérlő is részese a "biznisznek" ő sem ártatlan.

De a kérdező alapján van szerződés. Én ezt is megoldanám. Ha annyira törik és szakad gázblomba megcsavar és szólni a szolgáltatónak, hogy valaki megberhelte az órát. Azonnal kijönnek. Kérném, hogy ne tegyenek fel órát, vagy valamit biztosan kitalálnék. De ha az én tulajdonommal szórakozna így valaki biztos nem lenne egy nyugodt perce sem, menekülőre fogná.

2013. febr. 26. 13:47
 12/36 anonim ***** válasza:
6%
Vagy ha nélkülözni tudja a tulajdonos a pénzt néhány nem idén barnult behajtónak átadnám az összeget 100 %-ban. Hamar elmenne az albérlő és pénze is lenne.
2013. febr. 26. 13:49
 13/36 A kérdező kommentje:
Azt szeretném még kérdezni, hogy amikor átadtam a pénzt a Tulajdonosnak, nem adok az átvételről semmiféle nyugtát. Mivel, úgy van, hogy a kiadó albérlet után is adóznia kell ami pénzt kap a Bérlőtől vagyis tőlem, de mivel erről nem volt szó, gondolom, hogy nincs is bejelentve az állam felé
2013. febr. 26. 14:36
 14/36 kovpet ***** válasza:
88%

Nem tudhatod, hogy adózik-e. Simán bevallja a bevallásában, ami több mint egy év múlva esedékes. Erről nem fogsz tudni, mert adótitok. Nem kell "bejelenteni az államnak", nincs ilyen.

Ha nem fizetsz valamiért, ne használd. Nem kötelező ott lakni.

2013. febr. 26. 14:59
 15/36 anonim ***** válasza:
0%
Ha legálisan adta ki az albérletet, akkor kell lennie róla hivatalos önkormányzati engedélye, hogy kiadhatja, és be kell jelentenie téged. Ha nincsen így feldobhatod a NAV-nál. Ha meg eleve nem írtál alá papírt, hogy átadtad a bérleti pénzt, akkor pénmosás miatt is feldobhatod a NAV-nál !
2013. febr. 26. 17:19
 16/36 anonim ***** válasza:
77%
Persze, dobd fel a NAV-nál, és ha szerencsétek van egy cellába végzitek! Hisz te meg társtettes vagy mindenbe. Javaslom szedd a sátorfádat és tűzz el onnan, mert én speciel beszélnék az áramszolgáltató munkatársaival, hogy legyenek már szivesek az oszlopon a vezetéket kikötni, szerintem egy 10.000-ért megcsinálják. Mert gondolom a közüzemi díjakat se fizeted, vagy de?
2013. febr. 26. 17:59
 17/36 anonim ***** válasza:
25%

Titeket nem csuknak le, a főbérlőnek köteles bejelentenie a tevékenységét ! Jóhiszeműen jártál el.

Nem értem a rossz indulatú válaszadókat. Ilyen hidegbe az utcára tennének bárkit családostúl ? Amikor a törvény tíltja !

2013. febr. 26. 18:49
 18/36 A kérdező kommentje:

Nem tudom kifizetni a számlákat. Megszűnt a munkahelyem, egyszerűen pénz nélkül nem megyek semmire. Senkitől sem tudok kölcsönkérni, de az is csak átmeneti megoldás lenne.

Aggódom, és csak azt szeretném tudni, hogy ilyenkor vanak-e jogaim és hogy a törvény egy kicsit mellém áll-e ebben a nehéz helyzetben. A másik félelmem meg a Bérbeadó, állandóan itt van és kopog az ajtómon, hogy menjek el. 2 hónappal vagyok elmaradva.

2013. febr. 26. 18:58
 19/36 anonim ***** válasza:
9%

Naponta hányszór kopog ? Fel lehet jelenteni zaklatással !

Menj el az önkormányzati családsegítőbe, ott van ingyenes ügyvéd. Ő elmondja milyen jogaid vannak.

2013. febr. 26. 19:01
 20/36 anonim ***** válasza:
75%

Ezért tart itt a világ mert az van védve aki lop,csal,nem fizet,ingyen él.

44% szerintem neked semmid sincs az életben, és nem is lesz.

Most is egy szakadt albiban laksz, és irigykedsz arra akinek van valamije.

Ha feljelented a NAVnál az még nem jelent semmit, te akkor is sz@r helyzetben vagy, és akkor is kitehet téged, ha meg még neki állnál feljelentgetni még joga is lenne drasztikusnak lennie.

Szóval ha jót akarsz magadnak akkor meghúzod magad, és nem ingyen élsz tovább.

Főleg ha ennyi elmaradásod van, te a kiadó helyébe mit tennél?

Te vígan hagynád hogy a magad fajták a te kontódra éljenek és még játsszák a bosszúállósdit?

2013. febr. 26. 19:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!