Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg van olyan, munkaközvet...

Tényleg van olyan, munkaközvetítő törvény, hogy még a szerződést nem kötik meg nem adhatnak ki a cégről adatokat?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem munkára munkaközvetítőn keresztül, és megkérdeztem, hogy melyik céggel is kötök szerződést. Azt mondták, hogy addig nem adhatnak ki információt míg nem kötjük meg a szerződést!Nem tudok bemenni személyesen így 1500 forintot át kell utalni bankon keresztül, és ezután hozná futár a munkaszerződést amiben minden benne van. Arra hivatkozott, hogy 2007 es törvényben szerepel, hogy a munkaközvetítő nem adhat ki a vállalkozásról információkat míg nem köttetik meg a szerződés. Kérdésem: tényleg van ilyen törvény? Sajnos egyszer már megjártam ilyen befizetéssel de akkor nem volt semmi törvényről szó, de munka se lett belőle csak a pénzt vette fel a bankból az illető. (Ez a munkaközvetítő: Lukács és Szabados Munkaerő és munkaközvetítő iroda Kiskunfélegyháza)

2013. febr. 25. 10:51
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok választ!Én is úgy éreztem mikor elolvastam hogy valami nem oké!

Teljes megerősítést kaptam tőletek is. Sőt még egy dologra rájöttem az adószáma se található a cégjegyzékben.

Szóval ez kilőve, folytatom a kutakodást, valamilyen munka jó lenne már ami valós :(

2013. febr. 25. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!