Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg van olyan, munkaközvet...

Tényleg van olyan, munkaközvetítő törvény, hogy még a szerződést nem kötik meg nem adhatnak ki a cégről adatokat?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem munkára munkaközvetítőn keresztül, és megkérdeztem, hogy melyik céggel is kötök szerződést. Azt mondták, hogy addig nem adhatnak ki információt míg nem kötjük meg a szerződést!Nem tudok bemenni személyesen így 1500 forintot át kell utalni bankon keresztül, és ezután hozná futár a munkaszerződést amiben minden benne van. Arra hivatkozott, hogy 2007 es törvényben szerepel, hogy a munkaközvetítő nem adhat ki a vállalkozásról információkat míg nem köttetik meg a szerződés. Kérdésem: tényleg van ilyen törvény? Sajnos egyszer már megjártam ilyen befizetéssel de akkor nem volt semmi törvényről szó, de munka se lett belőle csak a pénzt vette fel a bankból az illető. (Ez a munkaközvetítő: Lukács és Szabados Munkaerő és munkaközvetítő iroda Kiskunfélegyháza)

2013. febr. 25. 10:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Olyan törvényről tudok, hogy munkaközvetítésért nem kérhetnek pénzt. Úgyhogy munka nem is volt sosem, csak egy átverés áldozata lettél. Valószinűleg nem utoljára.
2013. febr. 25. 11:11
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem utaltam még át pénzt, ezért érdeklődök itt. Én se hallottam még ilyen törvényről. De annyira valósághűnek tűnt ahogy elmondta a munkaközvetítő a telefonba, meg a neten is a hirdetés. Komolyan hova jut ez a világ...
2013. febr. 25. 11:13
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem munkaközvetítésért akarnak pénzt kérni, hanem a postaköltség árát kérik, hogy utaljam át. Mivel nem tudok bemenni személyen kiskunfélegyházára. Csak fura mert a postaköltség 1500 forint és futár hozza a szerződést. Igy irták emailbe.
2013. febr. 25. 11:15
 4/11 anonim ***** válasza:

Hol van ez a hirdetés a neten? Hol hirdet?

Erről az állítólagos munkaközvetítőről egy szó sincs a neten, ami fölöttébb gyanús.

2013. febr. 25. 11:35
 5/11 anonim ***** válasza:

Becsületes cégnek nincs takargatni valója, tehát ilyet nem csinál.Ki az a marha, aki ilyen zsákbamacskáért pénzt fizet?Ez messziről bűzlik, hogy csalás!

"2007 es törvényben szerepel, hogy a munkaközvetítő nem adhat ki a vállalkozásról információkat míg nem köttetik meg a szerződés."

És azt is kimondja a"törvény", hogy nem írunk alá olyasmit, amiről nincs pontos információnk!

2013. febr. 25. 12:01
 6/11 anonim ***** válasza:
KAMU cég, nehogy utalj!
2013. febr. 25. 12:20
 7/11 anonim ***** válasza:

Kezdjük előrébb. Vaktában, ismeretlen céggel semmiféle szerződést nem kötünk. A szerződés lényege, hogy az elején szerepel mindkét fél minden fontos a adata elérhetőséggel, utána a szerződés tárgya, utána a minden esetre külön, hogy akkor mi a teendő. És azzal fejeződik be, hogy melyik bíróság illetékes jogvita esetén.

Amelyik "szerződésből" a felsorolta közül egy is hiányzik, egyszer teszek felszólítást a pótlásra, ha ez nem történik meg elég gyorsan, minden erre vesztegetett perc időpocsékolás.

Röviden: a móka egyetlen célja az átverés, pénzkicsalás.

2013. febr. 25. 15:34
 8/11 A kérdező kommentje:

Már nincs fent a hirdetés az aprod.hu oldalán találtam még múlt héten de már törölték. Megosztom veletek mit írtak nekem választ: Tisztelt: jelentkezönk.

>

> e~mailben kiküldött tájékoztatonkat elejétöl a végéig sziveskedjenek részletesen elolvasni. Köszönjük.

>

> Hosszu távu valos munkalehetöség.

>

> Nálunk nincs belépési és regisztráciosi dij.

>

> Munka részletei: Kiskunfélegyházára keresünk nöket és férfiakat csomagoloi és anyagmozgatoi munkára zöldségfeldolgozo.üzembe.

> 2.müszakos.08.orás.munkarend. Bérezés: brutto 605.ft/ora netto:465.ft/ora. +15%.délutáni.potlék. Valamint 6000.ft.os.erzsébet.utalvány.

> Fizetés:minden.ho. 10.napjáig. átutalással.történik.

>

> Szállítás megoldva.

>

> Tisztelt: jelentkezönk.

>

> e~mailben beküldött jelentkezését fogadtuk és feldolgoztuk.

>

> Ön a meghirdetett állásra felvételt nyert gratulálunk.

>

> Munkába állás napja: 2013.Március.18.hétfö.

>

> Részletek véget hivja informácios telefonszámunkat Hétfötöl~Csütörtökig 08:00.és.12:00.ora.között. Valamint:12:30.és.14:00.ora.között.

>

> Figyelem: minden pénteken szombaton és vasárnap Irodánk Zárva tart ezeken a napokon telefonhívásokat nem fogadjuk.

>

> Telefonszám:06~70/664~5254

>

> Munkaszerzödés megkötéséhez bekell fáradnia Kiskunfélegyházi irodánkba.

>

> Munkaszerzödés megkötéséhez idöpont ügyintézönknél kérhetö telefonon keresztül 2013.Február.26.án.kedden. 08:00.és.14:00ora.között.

>

> Irodánk cime: Lukács&Szabados Munkaerö kölcsönzö és közvetitö Kiskunfélegyháza Piac tér 14

>

> Munkaerő kölcsönző és közvetítő irodánk Országos Munkaügyi központal együtt működik.

>

> Figyelem: 2012.es. törvény alapján Munkaerő kölcsönzö és közvetítő irodáknak 2012.Január.01.napjától. értesítenie kell lakóhelyéhez legközelebbi munkaügyi központ kirendeltségét hogy a munkavállaló felkínált munkát nem fogadta el.

>

> Amenyiben nem tud irodánkba befáradni. Irodánk tudja vállalni hogy munkaszerzödését postai uton megküldi önnek.

>

> Ennek van egyszeri postaköltségi dija ami brutto.1500.ft.

>

> Amenyiben munkaszerzödését postai uton szeretné megkapni jelezze 2013.február.26.án.kedden. 08:00.és.14:00.ora.között. informácios telefonszámunkon.

>

> vagy igényelheti e~mailbe is a munkaszerzödését hogy postai úton szeretné megkapni. e~ mailes igénylés esetén megkell adnia teljes nevét irányitoszámát város vagy település út vagy utca és házszám.

> e~mail.cimunk: munkaerokiskunfelegyhaza1@gmail.com

>

> brutto:1500.ft.os postaköltségi dijat irodánk számlaszámára kell elöre befizetni és csak abban az esetben tudjuk önnek a munkaszerzödését kipostázni.

>

> Irodánk számla száma: 10800014~30000006~11891016. citi.bank.

> Számlatulajdonos: Halász.Lászlo.igazgato.Szabados.Bt.

>

> Befizetési határidö: 2013.február.27.szerda.

>

> brutto:1500.ft.os.postaköltségi dijat bármelyik postahivatalba. bankba illetve takarékszövetkezetbe befizetheti.

>

> Közlemény rovatba: teljes nevét irányitoszámát lakcimét sziveskedjék feltüntetni.

>

> Munkaszerzödését: 2013.március.05.napján.postázzuk.

>

> Munkaszerzödését MPL MAGYAR POSTA ZRT FUTÁRSZOLGÁLAT FOGJA HÁZHOZ SZÁLITANI.

>

> Tisztelettel: Lukács&Szabados Munkaerö kölcsönzö és közvetitö Kiskunfélegyháza Piac tér 14

> Adoszámunk:540021600~18~40.

Én néztem a neten az adószámot, kerestem Lukács Enikő nevű ügyintézőt, a munkaerő kölcsönzőről de semmit nem találtam!Valahogy utána lehet még járni?Aki tud segítsen!ELőre is köszi

2013. febr. 25. 16:58
 9/11 anonim ***** válasza:

" Munkaerő kölcsönző és közvetítő irodánk Országos Munkaügyi központal együtt működik. "

Országos Munkaügyi Központról még nem hallottam.

Viszont próbáld a megyei munkaügyi központban megkérdezni, mit tudnak erről a "cégről".Gyanítom, semmit.De lehet, megüthetik a bokájukat, hogy még a munkaügyet is belekeverik...

Olyan munkáltató nincs, amelyik látatlanban felvesz bárkit is.Levélben küldik a szerződést..marhaság,bár manapság a munkáltatókról is sok mindent el tudok képzelni,de ez így akkor sem oké.Na meg a postaköltség is "kicsit"drága.Ajánlott levélről még nem hallottak?Bár még az sem kerül ennyibe!Szerintem lebuktak, azért vették le a hirdetést.

2013. febr. 25. 17:30
 10/11 anonim ***** válasza:
A Google maps szerint nincs is Piac tér Kiskunfélegyházán.
2013. febr. 25. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!