Ittasan kerékpároztam (2 sör) lámpám se volt se első se hátsó kaptam helyszíni bírságot 10Ezer forintot az sok?
el is kobozhatják a bringát ha túl ittasnak tartanak vagy kötekedő vagy.
A gond az, hogy te nem egy szabályt szegtél meg. Nem felelt meg a kerékpár felszerelése a KRESZ előírásoknak és mellé ittas is voltál.
Ezeket így nézve a 10k nagyon kedves volt.
2 szab sértésnél szerintem szinte esélytelen, hogy elküldenek figyelmeztetéssel.
induljunk ki abból hogy agyontaposhattak volna(gondolom mellényed sem volt).Viszont még élsz.
Tehát nagyon olcsón megúsztad.
szántóvető
habár nem kötelező, de valóban célszerű a láthatósági mellény. csak lakott területen kívül kötelező
A 10eFt-ot csak a lámpáért kaphattad, és gondolom azt is mondták, hogy ne hangoztasd...
Az ittasság vizsgálatához elő kell, hogy állítsanak, légalkoholmérés vagy vérvétel aminek a díja 20eFt.
Külön van bontva, és fix KKT bírságok járnak az ittasság fokához, és a helyszínhez mérten.
Nem mindegy hogy főútvonalon, vagy mellékútvonalon követed el.
Most nem írnám le, mert nagyon hosszú, de kaphattál volna 60-at is pluszba a világítás mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!