Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ittasan kerékpároztam (2 sör)...

Ittasan kerékpároztam (2 sör) lámpám se volt se első se hátsó kaptam helyszíni bírságot 10Ezer forintot az sok?

Figyelt kérdés
Mettől meddig terjedhet,és miért ennyire szigorúak?Azt mondták a Rendőrök hogy 60ezer forint lesz ha bevisznek.Hogy van pontosan a törvény?
2013. febr. 20. 22:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem 10 ezer forinttal elég jó indulatúak voltak.
2013. febr. 20. 22:25
 2/16 anonim ***** válasza:
45%

el is kobozhatják a bringát ha túl ittasnak tartanak vagy kötekedő vagy.

A gond az, hogy te nem egy szabályt szegtél meg. Nem felelt meg a kerékpár felszerelése a KRESZ előírásoknak és mellé ittas is voltál.

Ezeket így nézve a 10k nagyon kedves volt.

2 szab sértésnél szerintem szinte esélytelen, hogy elküldenek figyelmeztetéssel.

2013. febr. 20. 22:54
 3/16 anonim ***** válasza:
szerintem is "korrekt" összeg az..
2013. febr. 20. 22:54
 4/16 anonim ***** válasza:
Hát hallod ha csak 10 rugó akkor örülnöd kéne, mert ezért simán kaphatnál akár 50 ezres bírságot is.
2013. febr. 20. 22:57
 5/16 anonim ***** válasza:
ráadásul a macskaszem ha nincs, abba is beleköthetnek. hátul a sárhányón fényvisszaverő prizma, két külön, egymástól függetlenül működő fék is kell. én direkt ezeket betartom, mert biciklivel járok dolgozni, és sosem tudni mikor futok bele valami kedves ellenőrzésbe :D
2013. febr. 20. 23:05
 6/16 szántóvető ***** válasza:

induljunk ki abból hogy agyontaposhattak volna(gondolom mellényed sem volt).Viszont még élsz.

Tehát nagyon olcsón megúsztad.

2013. febr. 20. 23:06
 7/16 anonim ***** válasza:
Ez nagyon kevés!
2013. febr. 20. 23:06
 8/16 anonim ***** válasza:

szántóvető

habár nem kötelező, de valóban célszerű a láthatósági mellény. csak lakott területen kívül kötelező

2013. febr. 20. 23:13
 9/16 anonim válasza:
Alapvetően jól jártál. De, mondjuk falu helyen naponta több százezres bírság összejöhetne emiatt, tehát, ha ez falun történt, ahol nincs mondjuk két sáv sem, zebra sem, jelző lámpa sem, ott úgy gondolom szóbeli feddés elég lett volna. Vagyis nálunk, amikor néha megállítják a bicósakat, akkor ugyan leszállítják róla, ha nem felel meg az előírásoknak, de nem büntetnek.
2013. febr. 20. 23:18
 10/16 anonim ***** válasza:

A 10eFt-ot csak a lámpáért kaphattad, és gondolom azt is mondták, hogy ne hangoztasd...

Az ittasság vizsgálatához elő kell, hogy állítsanak, légalkoholmérés vagy vérvétel aminek a díja 20eFt.

Külön van bontva, és fix KKT bírságok járnak az ittasság fokához, és a helyszínhez mérten.

Nem mindegy hogy főútvonalon, vagy mellékútvonalon követed el.

Most nem írnám le, mert nagyon hosszú, de kaphattál volna 60-at is pluszba a világítás mellé.

2013. febr. 20. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!