Magyarok! Mit gondoltok a nyelvtörvényről? Szlovákiai magyarok! Ti tapasztaltátok már a nyelvtörvény következményeit?

"A Magyar Koalíció Pártját kitilthatják a szlovák parlamentből, ha a képviselőik rész vesznek a Kárpát-medencei magyar képviselők fórumán - közölte a Szlovák Nemzeti Párt." (hunhír)
Nincs olyan hely a világon, ahová ne tudnám elküldeni-elkívánni ezeket az elmebeteg soviniszta f@szszopókat.

"Nincs olyan hely a világon, ahová ne tudnám elküldeni-elkívánni ezeket az elmebeteg soviniszta f@szszopókat."
Ők csupán a jobbikosok ottani megfelelői. "Szlovákia a szlovákoké" vö. "Magyarország a magyaroké".

"15millió magyar él a földön kb, szlovak 4,5millió! nehogy már ők mondják meg, hogy mit csinálhatunk"
Sőt, 140 millió orosz. Mondják meg inkább ők, nem? Agyalágyult hülye. Vagy hogy egy nagyon durva sértést mondjak: te jobbikos.

Most olvastam a meghozott törvényt. A hivatkozásait sajnos nem találtam. Összességében maga a törvény (a büntetést leszámítva) nem hangzik durvának, de ahogy a kérdezőt olvastam a megvalósításában, már lehetnek/vannak kib@szások. Remélem normalizálódik ez az egész egyszercsak és nem kell majd minden magyarul kiejtett szó után rettegni Szlovákiában.
Az utóbbi pár válaszolónak: most miért is kell zsidózni, meg jobbikosozni, meg mivan? Szerintem ez nagyon nem tartozik a tárgyhoz. (Vagy csak annyiban, hogy ugyanolyan szintű haragkeltés, mint a nyelvtörvény bizonyos szakaszai és megvalósítása) Ne az legyen a lényeg már megint, hogy ki melyik partra áll, nyelvtörvény megítélése meg pláne ne függjön ettől...

"10:33-as, én is mondok neked egy durva sértést: te zsidó!"
Gondolom, egyike vagy azoknak a jobbikosoknak, akik minden adandó alkalommal tagadják, hogy szélsőségesek vagy rasszisták lennének :DDDDDD

"Az utóbbi pár válaszolónak: most miért is kell zsidózni, meg jobbikosozni, meg mivan? Szerintem ez nagyon nem tartozik a tárgyhoz."
Nagyon is a tárgyhoz tartozik. Mert a nyelvtörvény nem más, mint a "Szlovákia a szlovákoké" jelszó átültetése a gyakorlatba. Ezért gondolom, magukba szállhatnának a "Magyarország a magyaroké"-zó idióták. Slota a szlovák Vona, az SNS a szlovák Jobbik. Érdekes, hogy a jobbikosok tapsikolnak Vonának, miközben Slotát persze utálják.
"Ne az legyen a lényeg már megint, hogy ki melyik partra áll, nyelvtörvény megítélése meg pláne ne függjön ettől..."
A nyelvtörvény politikai kérdés, ezért a politikai álláspontoktól nagyon is függ a megítélése. Ha a jobbikosok nem lennének olyan szégyentelenek és ostobák, hogy még maguknak is folyamatosan hazudnak, akkor vagy elismernék, hogy a nyelvtörvényt, ha szlovákok lennének, ők is támogatnák, vagy pedig a nyelvtörvény esetéből tanulva rájönnének, hogy a sovinizmusuk milyen veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!