Hogy értik, hogy az egyetemeken az előadás nyilvános? Bárki fogja magát és besétálhat? Akkor mért fizetne bárki tandíjat?
"ha ez így van, akkor leteszek egy elektronikai OKJ-t"
Egyetemről volt szó, nem OKJ-s tanfolyamról.
"A tanulói jogviszonyért.
Hogy vizsgázhasson és lediplomázhasson."
Jójó, köszönöm, így már értem. De mint mondtam nekem fecnikre semmi szükségem. A saját tudásommal egyedül önmagamnak kell elszámolnom, és nem kérek fecniket magamtól. :)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. :)
"de ha nekem semmi szükségem fecnikre?"
NEKED lehet, hogy nincs. Viszont sok helyen ettől még kérik. Persze a papír valóban semmit sem jelent, úgyis kiderül, hogy mit tud az illető.
""ha ez így van, akkor leteszek egy elektronikai OKJ-t"
Egyetemről volt szó, nem OKJ-s tanfolyamról."
Olvasd újra. Ő azt írta letesz egy OKJ vizsgát és OKJs papírral de felsőfokú tudással fog munkát vállalni, így élete végéig biztos állása lenne, hisz minden más OKJ-s szakembert felülmúlna. :)
"NEKED lehet, hogy nincs. Viszont sok helyen ettől még kérik. Persze a papír valóban semmit sem jelent, úgyis kiderül, hogy mit tud az illető."
Azt értem, de én nem megyek sok helyre. :D
Olvasd újra. Ő azt írta letesz egy OKJ vizsgát és OKJs papírral de felsőfokú tudással fog munkát vállalni, így élete végéig biztos állása lenne, hisz minden más OKJ-s szakembert felülmúlna. :)
Igen, így gondoltam. OKJ-s papír 150-ért két év és egyetemi tudás ingyen mellé ugyanazon szakmában.
Mondjuk attól hogy meghallgatod mondjuk az asszinkron sorrendi hálózat tervezési lépéseit nem fogsz semmit se tudni az asszinkron hálózatokról, mert a valódi részét gyakorlaton fogják elmondani, laboron meg a gyakorlati részét építed meg. Az idő nagyon szűkös, és abszolút nincs idő csak a leglényegesebb dolgokat elmondani. Az előadás önmagában semmit se ér. Szerintem sokkal jobban jársz ha inkább jegyzetet veszel a jegyzetboltból. A jegyzet az gyakorlatilag egy nyomtatott szakkönnysorozat, amiből tanulva előadás nélkül is simán meg lehet 4-5ös könnyebb tárgyból valakinek.
A munkáltató meg miből feltételezheti hogy meg lehet a tudásod? Csak abból hogy valamit felmutatsz. Az hogy ha valaki ennek ellenére is hülye a dologból, állásinterjún, próba feladat után úgy is kiderül.
Amúgy előző vagyok.
Szoktak lenni szabadegyetemi előadások, azok direkt arra vannak, hogy bárki bemehessen és meghallgasson előadásokat érdekesebb témákról. Ott bárkit szívesen látnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!