Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelenthető az a tanár, aki...

Feljelenthető az a tanár, aki az osztály előtt azt mondta a fiamra, hogy homoszexuális és állandóan megalázza őt?

Figyelt kérdés

Az én kicsi fiam ötödikes. Már öt éves korában láttam rajta, hogy más, mint a többiek, a mai napig lányos, szép vonásai vannak, a hangja is finom. Szerintem nem is homoszexuális, hanem transzszexuális (a transzszexuális csecsemők nőies aggyal születnek, erről senki nem tehet, a természet fura játéka). Majd meglátjuk, ha lánynak érzi magát, abban is támogatni fogom, hogy átalakuljon.

Ahhoz már régen hozzászoktam, hogy a "fiamnak" több barátnője van, mint fiú nemű barátja, a srácok állandóan kiközösítik. Megverni nem merik, mert a férjem majdnem két méter magas és hatalmas izomtömeg van rajta, ráadásul a szakmája miatt is félnek tőle sokan (nem bűnöző, pont ellenkezőleg).

Szóval az én gyermekem bevallotta nekem egy kis családi vita után, hogy az osztályfőnöke állandóan "leb.zizz@" az osztály előtt, megalázza, kislánynak nevezi. Történetesen ezzel a tanárral van a legtöbb tanórája egy héten (magyar, történelem, OFÓ). Hogy veszi ő ehhez a jogot? A gyerek lejátszott egy mobilos videót is, amelyen a tanár leb.zizz@. Egyébként kifejezetten jó tanuló, egyes tantárgyakból versenyekre viszik, de félek, hogy emiatt a bunkó osztályfőnök miatt visszaesik a tanulmányi eredménye. Magyarból és történelemből (ezeket tanítja az pedagógus) négyes a gyerek, a tesi kivételével meg mindenből jeles. Érdekes azért. Negyedikesként sosem volt baj sem a nyelvtanával, sem az olvasással, sőt akkor még versmondó- és olvasóversenyekre vitték, ahol rendszeresen nyert.

Ez a tanár egyébként akkor érkezett, amikor a katolikus egyház átvette az általános iskolát. Akármilyen konzervatív is legyen ez a nő, azért ha a keresztény ideológiából indulunk ki, egy ártatlan gyermeket nem kéne ennyire elítélnie, főleg nem a B-betűs szóval, s főleg nem a többiek füle hallatára.

Máshová nem tudom vinni: a kisvárosunkban hat általános iskola működik, ez a legjobban felszerelt és ide járnak a legjobb eszű gyerekek. Nagy verseny folyik a bekerülésért.

Attól is félek, hogy a férjem megfejeli a nőt... Képes lenne rá...

2013. febr. 9. 22:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a tanárnő járt errefelé, mert kivétel nélkül az összes komment le van pontozva. :)
2013. febr. 10. 14:51
 12/21 anonim válasza:
95%
Beszéljetek az igazgatóval, és természetesen a videót is mutassátok meg neki.
2013. febr. 10. 15:22
 13/21 anonim ***** válasza:
94%

Mindenképpen ki kell rúgatni, vagy vedd ki a gyereked abból az iskolából.

Egyértelmű a véleménye a fiadról, így nem taníthatja többet.

Előbb-utóbb a gyerek jegyein fog látszódni a tanár gyűlölete.

Ha jót akarsz a gyerekednek, eltávolítod a közeléből ezt a tanárt.

A gyereknek is rossz üzenet lesz, ha azt látja, hogy a tanár következmények nélkül mondta ezeket rá. Azt fogja hinni, hogy a tanár igazat mondott, ami nagyon rosszat fog tenni az önbecsülésének.

2013. febr. 11. 13:05
 14/21 anonim ***** válasza:
57%
Vedd ki a gyereket, és a videót tedd közé pár helyen. Jobb lenne ha eltorzított hanggal, és kép nélkül, mosott képpel. Persze iskolát megjelölve, de tanárt nem. Az iskola hírnevén olyan csorba esne, hogy egyetlen esélye hogy kirugja a tanárt. Ne hagyjátok, hogy ilyen szenny emberek legyenek tanárok. Nem lesz ott a gyerekeddel semmi baj, főleg ha kicsit bíztatod is, hogy jajj de szép csaj bla-bla-bla... Az ilyen férgeket meg beraknám egy pár b.zi közé, persze megjegyezni a tettét :) Garantáltan abbahagyná... Nem ér annyit, hogy férjednek baja legyen... Ilyen férgeknek sír a szája, amikor kap egyet a szülőtől. Én a gyerek helyébe is lehet pofán nyomtam volna. Diktafonnal menjen a gyerek, és mindig vegye fel, amit mond rá a tanár.
2013. febr. 26. 20:09
 15/21 anonim ***** válasza:
12%
Hogy lehet kétméteres,izmos ÖTÖDIKES korában????
2013. máj. 27. 16:08
 16/21 anonim ***** válasza:
68%
Ja jó,most vettem észre,hogy a férjed az,bocsi.
2013. máj. 27. 16:09
 17/21 anonim ***** válasza:

de ezt hogy érted?

"jobban járnál, ha a kölköt nevelnéd meg."

mit kéne tennie és kinek? most akármi is legyen, sztem inkább azt a nőszemélyt kellene megnevelni kicsit (még akkor is ha a srác tényleg meleg vagy meleg lesz vagy akármi, ez egyébként nem volt világos nekem a leírásból, hogy mi van ezzel a transzneműséggel)

2013. máj. 27. 19:21
 18/21 anonim ***** válasza:
50%
Ha még aktuális, én nem értek egyet az első válaszolóval. Ha nagyon elterjed a dolog, megint csak a fiad látja kárát. Mert az osztálytársai is nézik a netet, stb. És lehet, hogy nekik nincs bajuk az ofővel. De az igazgatóhoz valóban el kéne menni. Amúgy elvileg személyiségi jogokba ütközik, hogy a gyereked engedély nélkül videózott órán, főleg a netre felrakni, de mivel a tanár maga is személyiségi jogokat sért, ez most talán annyira nem is releváns, ráadásul ő nem egy ötödikes gyerek.
2013. dec. 5. 18:56
 19/21 anonim ***** válasza:
78%
Mi történt azóta, kérdező? Remélem, jól van a gyerek és minden rendben veletek.
2017. okt. 29. 02:06
 20/21 anonim ***** válasza:
Mi lett a vége?
2021. nov. 15. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!