Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hová fordulhatok, ha a betegsé...

Hová fordulhatok, ha a betegségem miatt nem tudok megélni és még a diákhitelemet is fizetnem kellene?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok. Tavaly megszűnt a cég, ahol dolgoztam, így szeptember óta munkanélküli vagyok. Hiába kerestem állást azóta, de nem találtam. Budapesten éltem albérletben, de pénz híján haza kellett költöznöm.

Két hete kiderült, hogy immunbeteg vagyok és nyirokmirigy-rákom van. Teljesen elvesztettem azóta a fejemet, nem tudok tisztán gondolkodni szinte: nekem kellene gondoskodni anyukámról, aki nyugdíjas (amíg volt munkám, meg is tettem). Rehabilitációs járadékra nem vagyok jogosult. Előttem áll több hónap (vagy év) szenvedés, ha egyáltalán meggyógyulok. Dolgozni nem tudok, mert fertőzésveszélynek vagyok bárhol kitéve, az immunrendszerem nem működik, egy szimpla nátha elvihet. A Diákhitelemet is illene fizetnem, de most nincs miből, ha nem fizetek hosszú távon, akkor ebből problémáim lehetnek.

Pénz kellene az orvosra, speciális diétára, de most erre nincs. Jelenleg a megtakarított pénzemet élem fel.

Olyan rokonom, aki segítene, nem nagyon van. Ilyenkor mit lehet tenni? Vagy a gyógyulásom után már ne legyek hasznos (adófizető) állampolgára az országnak és kössem fel magam?

2013. febr. 5. 22:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Őszintén nem sok választási lehetőséged van, önkormányzatnál talán adnak valami segélyt, ha más nem lakásfenntartási támogatást.

Talán a leszázalékolás de ahhoz még nagyon fiatal vagy.

A munkára pedig csak annyit, hogy anyukám 3 hétre a mellrák műtét után már dolgozót, azzal nem vagy előbbre ha keseredsz. Hidd el, hogy meggyógyulsz és úgy is lesz.

2013. febr. 5. 23:16
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem írtad, hogy milyen végzettséged van, de távmunkában esetleg gondolkoztál már? Bár a távmunkák esetében sem lehet elkerülni, hogy alkalomadtán bemenjen az ember a céghez, de talán minimalizálni lehetne azokra az esetekre, amikor aláírásra van szükség.
2013. febr. 6. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!