Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Joga van-e a szomszédnak a...

Joga van-e a szomszédnak a közös villamosszekrényben az én lakásom biztosítékát lekapcsolni?

Figyelt kérdés

Egy földszinti lakásban élek és a felsőszomszédom esténként (20:00!!) ha szól a zene, akármilyen hangerővel, figyelmeztetés nélkül lekapcsolja a lépcsőházi közös villamosszekrényben a biztosítékot! Megteheti ezt úgy hogy nem előzi meg a tettét egy kérés hogy kapcsoljam ki a zenét? Mihez tudok folyamodni ha kárt okoz nekem ezzel?

ui.: hétvégi reggeleken / hajnalban megtörtént hogy arra ébredtem, a fejem felett bútort húzogatnak a padlón, és én mégse szóltam...EDDIG!

2009. szept. 3. 20:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
55%
már ne is haragudjatok, de a biztosítékot lenyomni akkor is hihetetlen parasztság. Akkora pofont adnék neki,hogy csak nyekken. Szóljon, el lehet intézni úgy is...
2009. szept. 3. 22:34
 12/22 anonim ***** válasza:
41%

Utolsónál a pont. A két dolog marhára nincsen egálban: öreg nyanya által hangosnak ítélt zene kontra többszázezres meghibásodás lehetősége. Amúgy ha netalántán a nyanya kisütné valamelyik géped, 100%, hogy letagadná az egészet, sőt! Te lennél a hibás. :D A proli már csak ilyen...

Javaslatok: törd el kezét-lábát, úgyis kevés eset van mostanság a sürgősséginken. :) Vagy ha az erőszakot nem pártolod, lakatold le a dobozkát, és _csak_ a benne lakóknak (plusz a gondnoknak) adj kulcsot. A dobozkára én kiraknék egy papírfecnit, rajta infóval, hogy a szerelők hol tudják keresni a kulcsot.

2009. szept. 4. 00:17
 13/22 A kérdező kommentje:
látom leragadtatok 1 dolgon...a zene nem szól hangosan, és lényegtelen mien hangerővel szól lenyomja, de nemez a lényeg! hanem hogy mit tudok tenni hogy ezt ne tegye meg és ha kárt okoz ezzel azzal micsináljak!
2009. szept. 4. 06:32
 14/22 anonim ***** válasza:
71%

Persze hogy egy dolgon ragadtunk le, és az maga az OK, amiért a szomszédod bunkózik veled. Szóval nem egy huszadrangú dolgon ragadtunk le, hanem a FŐ OKON.

Szerintem kérj tanácsot telefonon az áramszolgáltatótól.

2009. szept. 4. 08:55
 15/22 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem meg egy estére lakatold le a szekrényt és kapcsold le az ő áramát. Ha kérdezi te voltál-e , csak nézz nagy boci szemekkel ,hogy hát te erről semmit nem tudsz, de valami hülye a te áramod is lekapcsolgatja. Ennyi , majd magára talál , ha a hülye agyával nem nézheti este a Fókuszt meg Győzikét ( vagy mi a túró megy ilyenkor). Se az áramszolgáltató , se a rendőrség nem tud ezzel semmit sem kezdeni, ezt sajnos neked kell megoldanod.
2009. szept. 4. 10:27
 16/22 anonim ***** válasza:
83%
Mondtam, szünetmentes táp. Ilyen esetekre találták ki.
2009. szept. 4. 11:10
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

3 jótanács.

-Tegyél szünetmentest a géped elé.

-Tedd a villanyórád és a kapcsolókat egy külön kis zárható, de üveges ajtajú szekrénykébe, mint egy IT rendező szekrény.

-A szomszédnak csak az éjjeli óráját kapcsold csak le, másnap jön rá, hogy nincs meleg víz...

2009. szept. 4. 11:41
 18/22 anonim ***** válasza:
47%
Igaza van annak aki lekapcsolja a zenének nevezett böfögés miatt különösen ha nem is szereti a zenét ,örülj hogy még nem vágott fültövön .De egyébként,ha ti pihenni akartok miért halkítod le?
2009. szept. 10. 19:27
 19/22 A kérdező kommentje:
jó legyen igaza ;] nemtudom te mitszólnál ha tegyükfel lenyomod a szomszédod biztosítékát és közeljövőben kapsz egy 6 számjegyű csekket ami közelebb van az 1 millióhoz mint a 0hoz + egy bírósági idézést :) mert elég tetemes kárt okozhat nekem a műszaki cikkeimben ha elcsapja hirtelen az áramelletást.
2009. szept. 11. 20:18
 20/22 anonim ***** válasza:
Én kiskoromba azt a hülyeséget kkövettem el hogy a szomszédomékhoz átmásztam mikor elutaztak és a biztosítékokat lekapcsoltam és az ajtaját bezártam és a kulcsot meg elástam az udvarukon egy tuja fa alá!:D :( aztán nagyon megbántam és önkéntesen átmentem pont mikor hazaértek és kiástam és visszakapcsoltam és bocsánatot kértem! ők meg csak nevettek és mondták hogy semmi gond elnézzük:D
2009. szept. 12. 22:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!