Én és a testvérem bútorai után kel fizetni apukámnak válás után?
Figyelt kérdés
Szüleim elfognak váni,és anyukám összeírta a házba lévő ingóságokat amit követel pénzbe.Anyukám fog elköltözni a házból egy másik férfi miatt.
Többek között bele írta én és az öcsém összes butorát,amit nem értek,hogy mért kellene kifizetni apukámnak,mikor azt mi kaptuk.
Erre lenék kiváncsi,hogy ez jogilag kihez tartozik,és jogosan követli-e az anyukám?
15/F
2013. febr. 3. 11:49
2/7 anonim válasza:
Anyád egy pénzéhes "moderálva", semmi bútor árát nem követelheti, hacsak nem nagyértékű antik bútorok.
3/7 A kérdező kommentje:
Ez van sajnos..:/
De akkor jogilag semmiféle képen nem teheti ezt?
Nem antik butorok a két szobára ha jol emlékszem 400 ezer Ft-írt be aminek a felét kéri,mivel 50-50 százalákba osztoznak apukámal.
2013. febr. 3. 12:18
4/7 anonim válasza:
A bugyijai árának a felét is visszafizeti apádnak?!
5/7 poiu válasza:
A bútor általában közös szerzeménynek számít, tehát fele-fele. De az értéke nem a vételár, hanem amit éppen ér (vszínűleg nem sokat).
6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, de joghoz értő válaszokat kaptam,vagy csak random válaszokat?
Az utobbi nem igazán érdekel,ezért kérem csak azok irjanak akik értenek hozzá.
2013. febr. 3. 12:31
7/7 anonim válasza:
Leginkább tapasztalaton alapuló válaszokat adunk, de ha mindenáron jogász kell, akkor vagy fogadj ügyvédet, vagy tedd fel jogi fórumon a kérdésed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!