Egy újabb gyilkosság mára is. Nincs szükség a halálbüntetésre igaz?
"Ha téged kivégeznek, pedig ártatlan voltál akkor mi van?"
furcsa, e nem keveredem gyilkossági ügyekbe, nem barátkozom bűnözőkkel, eléggé valószínűtlen. de ha mégis, akkor ott van a kérdés, hogy 100%-osan nem tudják megállapítani, hogy bűnös vagyok.
hamisítani? persze, de ha ezzel a hülyeséggel érvel valaki, akkor ennyi erővel azzal is lehet érvelni, hogy bérgyilkost fogadnak és kinyírják. kicsit egyszerűbb mint bizonyítékokat hamisítani.
a megoldás az, hogy tiszta legyen a rendőrség és az ítélethozás.
én is mondhatok ilyeneket:
nem kellenek az osztályzatok az iskolában, mert úgyis meghamisítják. nem kell tömegközlekedés, úgyis bliccelnek.
tiltsuk be a kocsikat, mert úgyis szabálytalankodnak.
tiltsuk be a késeket, mert gyilkolni lehet velük.
stb, stb...
ti akik csak ezzel érveltek ez ellen, azok nem gondolkodnak, csak ismétlik a mondatokat. Jah, amúgy nem kell kapásból gestapo-t képzelni az ügyből.
Jól le lettem pontozva, de tényleg nem véletlenül írtam, hogy olvassátok el "Az ártatlan ember" című könyvet. Elég néhány eljárási hiba, néhány jó hírű szakértő, vagy nem egyértelmű laboreredmény és már kész is egy halálos ítélet.
És az, hogy nem értek egyet egy olyan végleges megoldással, mint a halálbüntetés, még nem jelenti azt, hogy nem értek egyet a kemény és elrettentő erejű büntetéssel. Ezért is javasoltam az útépítést, ami mindenkinek csak a hasznára válna.
Apró, minimális megjegyzést szeretnék ide beszúrni. Nem olvastam el a kommenteket, úgy mondom. Csak pár példát szeretnék felhozni.
A, nincs halálbüntetés, se életfogytiglan. A börtönök inkább "nevelő szándékúak", minthogy arra mennének rá, hogy az ott lévők szenvedjenek. A raboknak rendesen adnak enni, szórakozási lehetőséget is biztosítanak nekik, pont úgy, mint tanulásit.
B, Halálbüntetés, életfogytiglan mindkettő érvényes. A börtönökbe a rabok nem kapnak rendesen enni, minimális, koszos helyük van, és folyamatosak a börtönbunyók.
Na, ki találja ki melyik a két ország?
Az A, az Norvégia, B, pedig Kolumbia. Na, ki találja ki, hol kisebb a bűnözési ráta? Hát persze, hogy Kolu... JAVÁRJ, mégse, mert Norvégiában! Hát hogy lehet ez?
Gyerekek, a halálbüntetés nem megoldás. Akik eltervelik, hogy megölnek valakit, azok úgyis azt gondolják, hogy "úgyse kapnak el minket", ezáltal a halálbüntetés nem tartja vissza őket. Az elmebetegek tudomást se vesznek róla. Akik meg hirtelen felindulásból ölnek, nem gondolkoznak a következményeken. Ezáltal nincsen visszatartó ereje.
Spoiler alert: ha bevezetnék a halálbüntetést, akkor is lennének gyilkosok.
Spoiler alert 2.: nem is lennének a halálbüntetés miatt kevesebben, ez a hasonló kérdéseknél már többször kifejtésre került.
nem visszatartó ereje kell legyen, hanem a tisztítás.
példa: az iskolában egy gyerek mindig verekszik, bánt terrorizál. Megbüntetik, büntibe kerül, pl órák után bent kell maradnia. Szuper. a gond az, hogy másnap bosszúból még jobban rád fog szállni, vagy iskolán kívül.
Ezzel szemben, ha kiiktatják, eltávolítják a közösségből, akkor az megoldás.
általánosban bekerült hozzánk egy cigó aki még a mi osztályunkban lévő cigány gyereket is megverte. Akkor oldódott meg a gond vele kapcs, amikor eltanácsolták, azaz eltakarították a suliból.
Az élet ugyanez. Hiába csuknak le valakit pár évre egy komoly bcs-ért. Amikor kijön, nagy eséllyel folytatja. Egy gyilkosság áldozatainak a rokonai rettegve várják a napot, amikor a gyilkos szabadul.
Kolumbia GDP: 2 888 dollár
Norvégia: 64 193 dollár
Kolumpia fő export: Drog,prostitúció
Norvégia: olaj
És jé, az utóbbiban kisebb a bűnözés! Halálbüntetés hazánkban jól működne szerintem. Nyilván csak visszaesőket, élet ellen irányuló támadások után lehetne valakit kivégezni.
Alsóbb rétegekben nem szégyen ha valaki börtönben ült, sőt. Az meg hogy egy ilyen után fog kapni 6 évet, és visszajön, megöli a gyerekedet a telefonjéért nyilván sokkal kisebb veszteség, mint hogy egy visszaesőt megölnek hibás ítélet miatt.
Nem kell megölni. Levágni a két kezét aki ölt. Vállba. És utána mehet amerre lát. Meg elverni de kegyetlenül, nyilvánosan. Az ijen mocskoknak ez lenne a szörnyű. Meg még ha nagyon barbár módszer, a kasztrálás. Na ez már kínzás lenne. De halálért.
És csak ha 100%-ig bizonyítható hogy ő a tettes. Addig nem lehet kivégezni, míg 1% is van, hogy ártatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!