Magyarországon miért nincs kommunista párt a parlamentben, mint a görögöknél? Szükség lenne rá?
Úgy látom, itt a GYK-re írók legalább 20 százaléka kommunista, tehát a társadalmi bázis adott.
Szerintem a magyarok is legalább annyira kommunisták, mint a görögök. Az MSZMP utódpártja, az MSZP is inkább neoliberális irányba mozdult el az utóbbi évtizedekben.
De mivel a kommunista szó lejáratódott a 20. században (a nácihoz hasonlóan -a Jobbik is kikéri magának) lehetne mondjuk a párt neve Egyenlőség.
"Eddig nem igen láttam, hogy ide kommunisták írogatnának."
Pedig van/volt egy őrült, aki szerint mindenre a Munkáspárt 2006 a megoldás, igaz elég rég olvastam a hülyeségeit.
Ja, csak éppen azt felejted ki, hogy a görög parlamentben még neonáci párt is van. Ilyen undorító szélsőségekre semmi szükség a civilizált világban, Mo.-on.
Ráadásul pont egy államcsődbe jutott Görögországgal példálózol? Nemááár...
Ha már a politikusok kézenfogva teszik tönkre az országot, legalább annyi becsületünk maradjon, h a legvégsőkig ellenállunk a teljes elBalkánosodás ellen.
"Ha olyan jó a kommunizmus menjél már el Kínába"
Kína is hasonló a Szovjetunióhoz. Magát kommunistának tartja de igazából semmi - minimális - köze van hozzá. Nevezzük inkább állam-kapitalizmusnak ami ott folyik.
Kína nem kommunista ott csak szimbolikus jelentése van a kommunizmusnak.A gazdasági rendszere ugyanúgy kapitalistává vált szép lassan viszont meghagyták az egypártrendszert mert a a kommunista szimbólumokat.
Ugyanúgy vannak ott is gazdagok mint bárhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!