Ilyen esetben tehetek feljelentést zaklatás miatt?
Dehogynem, nem is gondolnád, milyen "piti" ügyek kerülnek bíróság elé.
De azt tanácsolom, akármennyire utálod már a csajt, ne szúrj ki vele, a szüleit vagy pl. a testvérét kéne felkeresni, hogy beszéljenek a fejével.
Nem gondolom, hanem tudom, hogy valószínűleg feljelentés elutasítása vagy nyomozás megszüntetése lenne a vége.
Az "egész város előtti lejáratás" már más történet. Ez mit is takar pontosan?
Voltunk páran akik így foglalkoztunk vele régebben négyen,öten így egy suliból,ez a nemnormális meg egy másikba jár,na mindegyikünkkel kicseszett valahogy,az egyik haveromat lehúzta egy rakat lével és össze akarta veretni 2 benga döggel,a másikat leégette egy csomó ember előtt,a csaj haverunknak megrontotta az anyjával a kapcsolatát,nekem meg belepiszkált a párkapcsolatomba (próbálta mosni a [már volt] csajom fejét.)
Meg a mi sulinkba egy csomó emberrel kicseszni,csak ugye sokan vagyunk és kiutáltuk arról a területről.
De mindegy,ezzel a 4-5 emberrel kibeszéltük még párszor aztán b-sztunk rá magasról,de van pár közös ismerősünk (mármint a 4-5 fős emberek között meg a hülye között)
akiktől visszahallom,hogy ez a dilinyós állandóan rólam pofázik amikor szóhoz jut,tök mindegy mikor,ha találkoznak valami új emberekkel egyből felhoz engem meg stb. Meg egy csomó ismerősömet felvette ismerősnek a suliból és engem ócsárolt,meg hazudgált nekik.
Zaklatást az követ el, aki mást rendszeresen azért háborgat hogy beleavatkozzon a magánéletébe vagy megfélemlítse. Ennek érdekében az elkövető telefonon, interneten vagy személyesen igyekszik felvenni a kapcsolatot a sértettel, annak akarata ellenére.
Zaklatás valósul meg tehát az éjjel-nappal történő rendszeres névtelen telefonhívásokkal, az üzenetrögzítőn hagyott, vagy e-mail-ben, sms-ben küldött sértő, szidalmazó üzenetekkel.
Zaklatás az is, ha az elkövető a sértett háborgatása céljából rendszeresen megjelenik a sértett lakásán, vagy munkahelyén, vagy nyilvános helyeken követi. A tényállás megvalósulásának feltétele a rendszeresség és a célzatosság, azaz a megfélemlítés vagy a magánéletbe történő beavatkozás szándéka. Ezek hiányában a zaklatás vétsége nem állapítható meg.
A zaklatás vétségének ezen fordulata egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
"Nem gondolom, hanem tudom, hogy valószínűleg feljelentés elutasítása vagy nyomozás megszüntetése lenne a vége"
A szüleim munkatársai közt és ismeretségi körében két piti ügy is volt, ami bírósági szakaszba jutott. Gondolom, te
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!