Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 2013-ban mennyi 1 hónapban a...

2013-ban mennyi 1 hónapban a megengedett túlóraszám?

Figyelt kérdés
Erzsébet utalvány 8000 Ft-ra emelkedett, lehetséges az, hogy csak 5000 Ft-ot adjanak, és a másik 3000 Ft-ot meg beépítsék a kafetériába? Én nem tartom korrektnek.
2013. jan. 27. 10:57
 1/8 anonim ***** válasza:

"Erzsébet utalvány 8000 Ft-ra emelkedett, lehetséges az, hogy csak 5000 Ft-ot adjanak, és a másik 3000 Ft-ot meg beépítsék a kafetériába? Én nem tartom korrektnek."

azt tudnod kell, hogy a hatályos munkajogi törvények szerint, ezen juttatások, a munkáltatóra nézve, nem kötelezőek, csak adhatók.

NEM bérjellegű juttatások, ezért akár havonta is változhat az összegük, illetve akár teljes egészében is megvonhatók.

2013. jan. 27. 11:32
 2/8 anonim ***** válasza:

itt felvetve a kérdésed:

[link]

egy szakértő (munkajogász) fogja megválaszolni.

(mivel nagyon nem mind egy, hogy milyen munkakörben, és milyen tartalmú, munkaszerződéssel vagy foglalkoztatva! a részletek fontosak!)

vagy a Hatályos munkatörvénykönyve, szerint:

[link]

56. A rendkívüli munkaidő bekezdésben foglaltakat olvasd el!

pl.

108. § (1) A rendkívüli munkaidőt a munkavállaló kérése esetén írásban kell elrendelni.

109. § (1) Teljes napi munkaidő esetén naptári évenként kétszázötven óra rendkívüli munkaidő rendelhető el.

(2) Az (1) bekezdésben foglaltakat arányosan kell alkalmazni, ha

a) a munkaviszony évközben kezdődött,

b) határozott időre vagy

c) részmunkaidőre jött létre.

2013. jan. 27. 12:03
 3/8 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem köteles adni, mert csak adható, de én úgy tudom, hogy vagy nem ad semmit, vagy 8000 Ft-ot ad, olyan nincs, hogy mondjuk 5000 Ft.

A gond az, hogy én csak 7,40 percre vagyunk bejelentve, sajnos nem 8 órában, de január 2.-a óta 12 órázunk és minden szombaton 7,40 percet mennünk kell kötelező jelleggel. Kicsit sokallom, mert nincs időm semmire sajnos.

2013. jan. 27. 12:28
 4/8 anonim ***** válasza:

tévedsz!

nincs összeghatárhoz kötve:

lehet akár, 1000, - 2000 Ft. is! (és még annak is örülni lehet, ha adják... az is több mint a semmi, ...amennyit nagyon sok munkáltató "fizet"

2013. jan. 27. 12:43
 5/8 anonim ***** válasza:

"Kicsit sokallom, mert nincs időm semmire sajnos"

ha nem vállalod a törvényben előírtakban rögzített túlórát, lesz időd ...sajnos mindenre. (ha, emiatt elküldenek, mert van helyetted 10, aki azonnal vállalja a túlóra mellett is...)

2013. jan. 27. 12:46
 6/8 A kérdező kommentje:
Igazad van, van helyettem rengeteg várakozó. Csak az a baj, hogy a magyarokkal mindent meg lehet csinálni, én nem vagyok robot és nem is leszek!
2013. jan. 27. 13:53
 7/8 anonim ***** válasza:

" Teljes napi munkaidő esetén naptári évenként kétszázötven óra rendkívüli munkaidő rendelhető el. "

Zsír, ez a 250 óra nekem megvan 2 hónap alatt :/

2013. jan. 27. 14:38
 8/8 anonim ***** válasza:

a béren kívüli juttatások adózási szabályai

[link]

"Az Erzsébet utalványból havonta max. 8000 forint ADHATÓ, KEDVEZMÉNYES adó és járulékfizetési feltételek mellett, a munkavállalónak."

2013. jan. 27. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!