Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ügyészségtől levél jött,...

Ügyészségtől levél jött, miközben elterelést végzünk, mi is van ilyenkor? A szituáció lent!

Figyelt kérdés

Sziasztok! 2012 november 10.én elkaptak engem, és még 3 "társamat" marihuána fogyasztással a rendőrök, bevittek, vizelet, ujjlenyomat, kihallgatás, majd ott mondták, hogy van ez az elterelés, és hogy vállaljuk-e hogy eljárunk, ha vállaljuk akkor felfüggeszti a nyomozást. Mind a 4en igent feleltünk. Azóta járunk elterelésre, én konkrétan már novemberben elkezdtem az állapotfelmérést, ami meg is lett, nem vagyok függő, nem kell gyógyszeres kezelés, se terápia meg ilyenek, teszteket kell bejárni tölteni. December 4.én voltam az első elterelésen, és azóta is járok, most jön az 5. alkalom. De nemrég kaptam/kaptunk egy levelet az ügyésztől, hogy március 10ig még meghosszabbítja a nyomozást.

És akkor ez az amit nem értek. Most akkor lezárt a nyomozás vagy nem? Illetve, hogy most az ügy az ügyészségi szakaszban van? Persze, mivel hosszabbítják a nyomozást gondolom még nyomozati, de ügyészségtől jött a levél, "sajnos" sosem volt még dolgom a rendőrséggel.

És azt sem tudom, hogy most az ügyészi szakaszban még a vádlottat terheli a bűnügyi költség? Mert mintha azt olvastam volna, hogy 2008 óta az ügyészség ha a vádat elhalasztja, akkor nem terheli már a vádlottat a költség, hanem az államot.

Illetve lehet, hogy az a baj, hogy nem vittem igazolást a rendőrségnek arról, hogy elkezdtem az elterelést? Ezt a neten olvastam csak, a rendőrök ezt egy szóval sem mondták nekünk, hogy kellene ilyen.

Előre köszi a válaszokat, és kérem csak azok írjanak, akik tudják a pontos választ, hogy ilyenkor mivan, vagy esetleg akiknek pontosan ugyanilyen ügyük volt, és már letudták. Köszönöm előre is!

2013. jan. 22. 16:19
 1/9 anonim ***** válasza:
Rendőrségen kellene sürgősen érdeklődni, mert valami nem stimmel, ilyen esetben ugyanis felfüggesztik az eljárást 6 hónapra (abban az időszakban meg nem jöhet ilyen, hogy nyomozás meghosszabbítása). Felfüggesztő határozat volt? Kaptatok olyat a rendőrségtől?
2013. jan. 22. 16:52
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyébként még nyomozati szakban van az ügy, ez kimaradt.
2013. jan. 22. 16:54
 3/9 anonim ***** válasza:
azt mindenképpen tedd meg, hogy az igazolást beadod nekik
2013. jan. 22. 16:58
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem kaptunk semmit, csak azt a papírt, amit kértek elterelésen, hogy elkezdhessük...
2013. jan. 22. 18:07
 5/9 A kérdező kommentje:

Ja és egyik ismerősömet is elkapták ugyan ezzel, ugyan az az ügye mint nekünk, és ő volt bent a rendőrségen h elkezdte az elterelést, de a rendőrök azt mondták neki, hogy nem kell semmi, mert az elterelőről leadták nekik hogy járunk..

Amúgy ő is ugyanígy kapott levelet ugyanezzel az ügyésztől, neki is meglett hosszabbítva csak neki most járt le január 20.án vagy 21.én a két nap közül az egyik tuti. Szóval a héten kell, hogy megjöjjön neki, hogy most ez mi volt... de legalábbis a jövőhéten már okosabb leszek én is, addigra csak odaér neki.

De szerintem ettől függetlenül bemegyek a rendőrségre, meg talán az ügyészségre sem hülyeség bemenni, nem?

Amúgy arra tud valaki konkrét választ adni, amit írtam, hogy 2008-tól, ha ügyészi szakban az ügyész elhalasztja a vádemelést, akkor már nem terheli a klienst a bűnügyi költség? Vagy ugyanúgy terheli? Valahogy nincs kedvem 1 cigi miatt 100ezreket fizetni... :\

2013. jan. 22. 18:27
 6/9 anonim ***** válasza:

Először is jelenleg nyomozati szakban van, az ügy elméletben fel kéne hogy legyen függesztve, ha sikeres az elterelés a rendőrség az ügyet megszünteti, bűnügyi költséget pedig az állam viseli. Nincs semmiféle vádelhalasztás, arról az ügyész dönthet, de már akkor, amikor a nyomozás befejeződött, jelenleg erről nincs szó.

Minden ügyészségen szokott lenni "panasznap" (egy héten valamelyik napon), akkor be lehet menni és érdeklődni.

2013. jan. 22. 19:42
 7/9 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat, ebben a levélben amúgy azt írják, hogy a nyomozást meghosszabbítja az ügyész 2013. március 10.ig.

És ha minden igaz, akkor 1 év alatt kell bevinni a 6 hónapos igazolást az elterelésről. Ugye több kell az elvégzéséhez mint kerek 6 hónap, mert előtte az állapotfelmérés mivel 2 alkalmas, ezért felölelte a maradék időt a novemberből, így tudtuk csak elkezdeni decemberben.

2013. jan. 22. 20:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Látom, hogy régi kérdés, de hátha tudsz segíteni. Honnantól számít az egy év? Akkortól, amikor bevittek a rendőrök, vagy akkortól, amikor aláírtad a papírt, hogy vállalod az elterelést? Elterelő közben vettek még vizeletet? Vagy az állapotfelmérésnél? Vagy mondták, hogy vehetnek?
2014. ápr. 13. 20:59
 9/9 anonim válasza:
Szia nekem is ugyan ilyen problemam van nekem is 1 evig kellet teljesitsem es ha vegeztem a fel evvel akkor be kellet volna adjam az igazolast de en 10 nappal kesobb vittem be es ensem vittem be a papirt hogy elkeztem ki kultek egy olyan papirt hogy 1 ev probara bocsajtas es 142.00 ft ott be kell fizessek de persze az igazolsas meg van hogy elvegeztem be is kuldtem a birosagra felek hogy most mi lessz valaki tud segiteni hogy most mit csinaljak persze voltam bent az ugyeszsegen is es a birosagon is kerdeztem hogy nekem ebbol mibajom lehet es azt mondtak hogy semmi ez a leg alja buntetes es ne csinaljak semmit ja es nem jog eros kerdeztem hogy meg valtoztathatjak a fennti emlitett valaszokat es azt mondtak nem mar ez marad most akkor az volna a kerdesem hogy kikel fizessem es 1 evig semmit nem kell csinaljak vagy elfogadjak az igazolas es lezarjak az ugyet ?
2017. jan. 23. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!