Mire van szükség a postán maradó csomag átvételéhez? Ha lehet olyanoktól várom a választ akik már használták ezt a szolgáltatást és nem csak találgatnak.
Mindenhol mást találtam!
Van ahol ezt írják
Személyes átvételkor személyi igazolvány.
Van ahol meg ezt.
A posta a személyazonosság igazolása nélkül adja át az érte jelentkezőnek
Most mi az igazság?
A POSTÁN MARADÓ küldeménynél csak a NEVED lesz a csomagon, a CÍM pedig a postahivatal címe...
A küldeményt SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY felmutatása után kaphatod meg (igazolni kell, hogy te vagy a címzett)...
Amúgy nem értem a problémádat : úgyis mindig nálad van a szem.igazolványod, miből áll igazolni magad vele?!...
Ha a postán veszed át az ajánlott leveledet, akkor is kérik az igazolványt!...
Különben meg egy webshopban dolgozom, ahol rendszeresen évek óta küldünk a Vevőinknek "Postán maradó" küldeményeket, így pontosan tudom a dolgok menetét...
Amire még szükséged lehet : a KÜLDEMÉNY AZONOSÍTÓSZÁMA!!!
Sok postán csak ezzel találják meg a csomagodat, a számítógépükben nincs benne a Címzett neve!...
Ezt a KÜLDEMÉNY AZONOSÍTÓSZÁMOT a Feladótól tudhatod meg, mi pl. SMS-ben küldjük ki a Vevőinknek... :-))
Remélem, tudtam segíteni.
#2-es beíró vagyok :
A "Postán maradó" küldeménynél a Címzett nevét és a postahivatal címét kell feltüntetni, tehát a küldemény NÉVRE szól, nem jeligére!...
(Ezt az információt a Postán kaptuk, mikor az első ilyen küldeményt feladtuk volna ilyen módon.)
Több vásárlónktól tudom, hogy CSAK A CÍMZETT veheti át, nem adják ki másnak (írásbeli meghatalmazást a Posta csak a saját nyomtatványának a felhasználásával fogad el, amit ott személyesen kellene a postahivatalban megírni, tehát semmit nem érsz vele)...
Nem is értem, ez a jeligés címzés mire lenne jó, hiszen :
- a postán úgysem tudják, mi van a csomagban, tehát nem kell félni attól, hogy sérti a diszkréciót a neved a csomagon...
- megrendeléskor a webshop (vagy a Feladó) úgyis tudni fogja a valódi neved, főleg akkor, ha előre kellett fizetned pl. átutalással (megjelenik a befizető neve a pénz bekönyvelésekor)...
- utánvételes küldeménynél meg végképp nem lehet jeligés a küldemény (a postás nem vehet át "Kékbálna" jeligétől X-összeget!)...
Igazából a postahivatalban a dolgozóknak édes mindegy, hogy egy küldeményt Kovács Rozi vagy Bergengócz Alfréd vagy Kékbálna-jelige veszi át... Viszont nekik könyvelniük kell, hogy a Címzett átvette a küldeményt, erről el kell számolniuk a Feladónak!...
OK!... Örülök, hogy tudtam segíteni!... :-))
Akkor léci értékeld a válaszokat, mert az pontokat jelentene ezen az oldalon!... KÖSZIKE!...
Értékeltem.
Még 1 x köszi.
Drágám, sajnálom, de az okostojások valójában se*g hülyék!
Nincs semmi féle küldeményazonosító, sem személyigazolvány ellenőrzés, de még csak nem is kell azonosnak lenned a címzettel!
"6.4.3. A „postán maradó”-ként címzett postai küldemény kézbesítése
1) A „postán maradó”-ként címhely megjelöléssel feladott postai küldemények postai
szolgáltatóhelyen történő kézbesítése során az alábbiak szerint jár el a Posta:
a) nem könyvelt postai küldeményt a Posta a személyazonosság igazolása nélkül adja át
az érte jelentkezőnek;
b) könyvelt küldemény kézbesítése előtt a Posta
ba) az átvételi jogosultság jogcímének fennállásáról szóbeli nyilatkozatot elfogad.
Amennyiben a szóbeli nyilatkozat alapján az átvételi jogosultság jogcíme kétséges, a
Posta a jogcím fennállásának további igazolását kérheti.
bb) a 6.10. 4) bekezdésben felsorolt okiratok alapján vizsgálja a személyazonosságot továbbá (...)"
(idézet A postai szolgáltatások Általános Szerződési Feltételeiből)
Az ilyen félművelt tanácsadók meg mennyenek inkább kapálni!!
kiegészítem...
bc) amennyiben a postai küldemény átvételére helyettes átvevő jelentkezik, köteles a cím szerinti kézbesítési pont számára a címzettől származó a helyettes átvevő átvételi jogosultságát tartalmazó 6.2.1. pont szerinti bejelentést is átadni.
4)
A "postán maradó"-ként jelzéssel címzett belföldi postai küldeményt a postai szolgáltatóhelyre érkezés napját követő naptól számított tíz munkanapig, míg a külföldről Magyarországra érkező nemzetközi postai
küldemények esetében 30 naptári napig tartja az átvételre jogosult rendelkezésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!