Igaz az, hogy végzettséghez kötött a közmunka feladatköre?
Figyelt kérdés
Érettségizett embereket is kiküldhetnek havat lapátolni vagy buszmegállót söpörni, vagy sem? Mert azt hallottam, hogy diplomásokat nem, hanem irodai munkát kell végezniük.2013. jan. 21. 11:12
1/8 anonim válasza:
Persze hogy kiküldhetnek, ha erre van igény. De ha esetleg az adott önkormányzatnál akad egy olyan munka ami, vagy irodai, vagy ápolói munkakör lenne akkor őket oda is kihelyezhetik. Vagy ha van szakmájuk és akad egy ahhoz kapcsolódó munka akkor oda is kiküldik ám az embert.
2/8 anonim válasza:
Elméletben igazat adok az elsőnek, gyakorlatban pedig a kisebb városokban magasról letojják milyen végzettséged van. Irodába, és szg. elé csak a rokonok kerülnek akármilyen selejtek is legyenek.
3/8 anonim válasza:
A FIDESZ-kormány alatt szüntették meg azt a szabályt, hogy a magasabb végzettségűeknek nem kellett bármilyen munkát elvállalni. Most már el kell. Ha pedig visszautasítja, nem folyósítják tovább a segélyét sem.
4/8 anonim válasza:
"Érettségizett embereket is kiküldhetnek havat lapátolni vagy buszmegállót söpörni, vagy sem? Mert azt hallottam, hogy diplomásokat nem, hanem irodai munkát kell végezniük."
Nem.
"Érettségizett embereket is kiküldhetnek havat lapátolni vagy buszmegállót söpörni, vagy sem? Mert azt hallottam, hogy diplomásokat nem, hanem irodai munkát kell végezniük."
Akkor nagyon rosszul hallottad. Én például orvos vagyok és bozótot vágok, meg az elsősegélynyújtást végzem a cégen belül.
5/8 anonim válasza:
Nem. Manapság úgy szúrnak ki az emberrel, ahogyan tudnak. Orvosok, ápolók vannak már közmunkás státuszban negyvenhét ezerért. Mikor ébredsz fel? Fidesz kormány van!
6/8 anonim válasza:
Végzettségtől függetlenül mindenkit kiküldhetnek fizikai munkára is! Bármilyenre! Ami nagyon helyes lépés! Csak azért mert valaki diplomás, még nem esik le a gyűrű az ujjáról ha mondjuk havat kell lapátolni.
7/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat. S köszi a Fidesznek.
2013. jan. 21. 11:35
8/8 Komplikato válasza:
Létezik olyan meló ami nem fizikai, de azt nem is közmunkának hívják, hanem közfoglalkoztatásnak és valamivel több jár érte. Viszont ezek ritkák és kevés helyen vannak, így aki "rossz helyen" van, az megy árkot kaszálni, csatornát tisztítani vagy bármi ilyesmi. Akár hány diplomával is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!