Pár év múlva élhetetlen és értéktelen lesz az otthonon a szomszéd erdeje miatt. Mit tehetnék jogilag? Csak emberhez méltó életet szeretnénk élni a továbbiakban is.
A helyzet ennyi: vettem egy házat,költöttem rá jócskán,már nagyon szép és jó,szeretünk is itt lakni,elköltözni nem szeretnénk,ide terezzük az életünket.
Jelenleg fenyőfa erdő van mögöttünk,ezt akarják kivágni(elkezdték) és betelepíteni nyárfával,mert arra van támogatás(hazai nyár pl. szürke nyár) Szomszédot,akié az erdő a pénz hajtja,nem ő fog a szösztől megfulladni,nem erre lakik.Sajnos akkor pár éven belül,mire gyerekünk lenne,teli lesz az udvar is szösszel és se ablakot nyitni,se ki teregetni,se a gyereket kiengedni nem tudjuk,mert mindenhol áll majd a szösz.
Sajnos tapasztalat,gyerek koromban tőlünk kb száz méterre volt nyárfás,de megszenvedtük így is.Részben ezért se maradtunk a szülők környékén.
Itt meg tőlünk 50-60 méterre lenne,kinek mekkora a telke.Több hektárról van szó.Kb 20-25 házat érint.
Jogilag mit tehetek? Emberhez méltó módon szeretnénk élni a továbbiakban is.
Eladni meg nem is tudnánk(vagy csak fillérekért)ki a fenének kellene egy ház,ami mögött egy nagy nyárfás van?
Tettem fel már ilyen jellegű kérdést az oldalon
Azt mondták,hogy max birtokvédelem.De sokra megyek vele,ha közben nem tudunk itt élni.
Kérem,aki tud,segítsen.Megyek/megyünk akárhova,csak egyszerűen hosszútávra vettünk házat,nem pár évre!
Aki hasonló helyzetben van,az is írhat.
Sajnos minden szabályos,mivel magánterület,nem természetvédelmi terület.Minden szükséges engedély,bele értve a szakhatósági engedélyt is megkapott,mivel az erdő már vágásérett,így kitermelhető.
Az erdőgazdálkodó választásától függ,hogy az erdőfelújítást milyen állománnyal teszi meg,viszont támogatás jelen esetünkben csak a hazai nyárasra van sajnos.
Annyit elértem,hogy mivel ennyire nem hagyom békén a kedves erdőtulajdonost,alább hagyta a kitermelést,vagyis mivel 2015-ig van ideje az állomány felújítására,így kivár.Nyertem max egy évet amíg nyugodtan élhetünk.
Megyek ügyfélfogadásra az illetékes minisztériumhoz is,nem fogom annyiban hagyni.
Ha máshogyan nem,akkor amikor szöszölni kezdenek a nyavalyás fái,akkor élünk(minden környéken lakóval együtt) a birtokvédelemmel.Más jogi eszközünk nincs sajnos.
:-) Hát,még nem ültették be,de megbüntették a tulajt,mert nem csinálta meg határidőre.Egyenlőre várunk és várunk,mást nem tehetünk.
Ja,újra kell ültetni nekik,ami "nem fogja meg". Hiába locsolnám ki az összeset,sajnos több hektárról van szó.Mióta ez kiderült,azóta többen elköltöztek,akik tehették...Mi meg,akik szegényebbek vagyunk,maradunk :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!