Mit tegyek? Feljelentés?
Buta vízfejű magyar jogszabályok.
Régen volt kényszer elvonó , sokkal jobb volt.
Nem tudnátok csak egyszerűen elköltözni?
Tudom nem egyszerű.
A szüleid elváltak?
elváltak
sajnos nem tudunk elköltözni,pénzhiányába
Az sms-es fenyegetések miatt egy zaklatás esetleg lehet feljelentést tenni, főleg ha veréssel vagy más személy elleni, erőszakos cselekménnyel fenyegeti az üzenetben. Ha az sms-ek megvannak, akkor azokat meg kell mutatni a feljelentésnél, kihallgatásnál, az elég jó bizonyíték.
Egyébként nagyon jól érzékelteti ez a probléma is ezt a felemás jogszabályi környezetet. Foggal-körömmel harcolnak a családon belüli erőszak ellen, de valójában mi van? Csak akkor veszik komolyan (és ez nem a rendőrök hibája!), ha legalább súlyos testi sértést elkövet az illető. De addig általában egy nagyon hosszú folyamat van, amibe a rendőr sajnos nem tud hatékonyan beavatkozni. Hiszen könnyű testi sértésért és zaklatásért csak magánindítvány alapján indulhat eljárás. A könnyű testi sértést még csak-csak lehet bizonyítani, na de egy zaklatást? Főleg ha az szóbeli, és nem sms-ben zaklat. Az egyik azt mondja, hogy "megfenyegetett, hogy megöl", a másik azt mondja, hogy "én ilyen nem mondtam", és kész, pont. Persze esetleg meg lehet kérdezni a szomszédokat, hogy szoktak-e veszekedést hallani, de általában a szomszédok nem látnak, nem hallanak semmit. Vagy csak "nem foglalkoznak vele". Aztán ott van a távoltartás intézménye, de az is kicsit "nesze semmi, fogd meg jól". Mert nem fogja megakadályozni az emberkét, ha esetleg egy részeg pillanatában úgy dönt, hogy most odamegy és "elbeszélget az asszonnyal". Utána már mindenki a hajára kenheti a távoltartást, meg a családon belüli erőszak elleni harcot, miután véresre verték a nőt (vagy a nőt és a gyereke/ke/t).
Szép napot!
Egyetértek Yang fenti válaszával.
Azzal a kitétellel, hogy találkoztam olyannal, hogy apuval szemben a bíróság elrendelte a távoltartást anyu X-ben lévő lakcímétől és anyutól. Apu Y-ban lakott. Anyu viszont visszaköltözött Y-ba, apuval egy házba, mert onnan könnyebben intézi a válást. Ezek után anyu hívogatta a rendőrséget, hogy apu nem tesz eleget a bírósági határozatnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!