Előzetesbe voltam 1,5 évig hamis vád alapján. Jár kártérítés? Jogászok, Ügyvédek figyeljetek légyszíves!
Nem bírom megvárni a hétfőt, hogy hivatalosan telefonáljak! A lentebb leírtak alapján bűncselekmény, v. bizonyítottság hiányában lett felmentő ítélet? (a kártérítés esélyét nem akarom elveszteni, mert sok millió forintom ment erre rá! Na meg 1,5 év az előzetesben....) A tömör lényeg, hogy volt egy fanatikus, elmebeteg
expasim, akit el akartam már hagyni, de ő megfenyegetett többször, hogy ha megteszem, ő beleőrül a tudatba, hogy más férfival leszek, ezért bosszút
áll és elintézi, hogy ha már az övé nem lehetek, másé se legyek! Üres fenyegetésnek gondoltam, de egy hajnalban 6 rendőr kopogott az ajtón.
Letartóztattak nyereségvágyból elkövetett emberölés (!!) vádjával!! Külföldön éltem ráadásul...Onnan, hosszú út után haza a Mo.i Bv-be és 1,5 év
kellett, mire kiengedtek. Bevallotta, hogy mit csinált pontról pontra, ezért hittek neki a rendőrök teljes mértékben abban is, hogy én ott voltam vele!
(nem kívánom senkinek) Majd leminősítették rablás pszichikai bűnsegédre, kiengedtek lakhelyelhagyásira (ez 2 év volt) majd egy év múlva I. fokon felmentettek. A kérdés, hogy jár-e kártérítés? Idézni fogom
a lényeget: "... a rendelkezésre álló bizonyítékok nem igazolták, hogy tudott társai szándékáról, ezért a bíróság büntetőjogi felelősségét bűnsegédként
elkövetett rablás bűntettében nem állapította meg." Majd leírja, hogy ".. bűnpártolás bűntettében sem lehet kimondani, illetőleg a vádhoz kötöttség
maradéktalan érvényesülése okából sem lehetett."
"...mint a Btk 21. § /2/ bekezdése szerinti bűnsegédet felmenti a Be. 331 § /1/ bekezdése alapján- figyelemmel a Be. 4.§-ában foglaltakra - a Be 6§ /3/ bek.
b/ pontjának II. fordulatára alapítottan felmentette, minthogy kétséget kizáróan nem volt bizonyítható bűnössége.
331. § (1) A bíróság a vádlottat a vád alól felmenti, ha a vádlott bűnössége nem állapítható meg, és az eljárást nem szünteti meg
- figyelemmel a (Be. 4 pontjában foglaltakra):
4. §7 (1) A vád bizonyítása a vádlót terheli.
(2) A kétséget kizáróan nem bizonyított tény nem értékelhető a terhelt terhére - a Be 6. paragrafus /3./ bek. b./ pontjának II. fordulatára alapítottan
felmentette :(3)10 Büntetőeljárást nem lehet indítani, a már megindult büntetőeljárást meg kell szüntetni, vagy felmentő ítéletet kell hozni, ha
b) nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, illetőleg az, hogy a bűncselekményt a terhelt (feljelentett személy) követte el" ,
minthogy kétséget kizáróan nem volt bizonyítható bűnössége.
6. § (3) b) nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, illetőleg az, hogy a bűncselekményt a terhelt (feljelentett személy) követte el
De viszont exem enyhítő körülményeinek csökkentésénél az alábbi áll: ".. motivációja körében kiemelkedő szerepet játszott az 'ellenem' indítandó,
hamis vallomásán is alapuló büntetőeljárás. Ebből én azt értelmezem, hogy "bűncselekmény hiánya" áll fenn, a fentiekben viszont le van írva, hogy
"kétséget kizáróan nem bizonyítható a bűnösségem". Most melyik a valós? Lassan 6 éve harcolok az igazamért! Elveszett a külföldön felépített egzisztenciám,(a munkám, egy nagy lakás berendezése az összes cuccommal együtt, meghurcoltak, megaláztak, állati körülmények között éltem 1,5 évet 12nm-en hatodmagammal, a családomat is súlyosan megviselte, főleg engem a teher, hogy életfogytiglant kapok valamiért, aminek csak a vádját közölték velem?! Mert ha ilyen alapon hazahozattak az interpollal, simán leültetnek! Nem kívánom senkinek, hogy ez lebegjen a feje felett 18 hónapon át egy sötét lyukban, ahol a legjobb kaja a kenyér+víz kombináció volt...)
Aki tud, kérem mondja meg mi várható itt! A papíromat nem küldi az ügyvédem, mivel ő "meg van sértődve", mert követeli a pénzt a másodfokért, ami nem is lesz, mivel jogerős az I. fokú ítélet!! De ő úgy érzi, hogy attól még az jár neki?!?!!!
Előre is köszönöm a segítséget!
"Atya ég!
Ki írta a 15-ös kommentet?"
A 6-os és 14-es németországi joghallgató.
A bíróság csak olyan kiesett jövedelmet vehet figyelembe kártérítési alap ként, ami az adott időben az azonos munkakörben és körülmények közt dolgozóknál vélelmezhető. Nekem úgy tűnik, itt mindenki együtt érez veled, és a legjobb tudása szerint segíteni igyekszik. Bizonyára nagyon zaklatott idegállapotban vagy. KERESS RÁ A GOOGLEBAN A SZTÁRÜGYVÉDEKRE!
"a bizonyítottság hiánya miatti felmentés önmagában nem az, mert ettől még hihették, hogy tettes voltál"
én ugyanezt mondtam, csak a sok nagyon hozzáértő jól leszólt.
Attól még, hogy végül nem sikerült bizonyítani egy bűncselekményt, nem feltétlenül volt jogszerűtlen a fogvatartás.
Nem azt mondom, hogy nem lehetett az, csak, hogy ez még bizonyításra szorul. Ezért mondtam, hogy kell neked egy ügyvéd, ezt egy fórumon nem tudjuk neked megoldani!!!
Jogász
Persze, egyértelműen kell ügyvéd... tisztában vagyok vele, csak gondoltam, hátha van valaki, aki hasonló cipőben jár(t) és ő már tapasztalatból beszél.
A dologhoz még annyit: exem ugye egy idő után belekavarodott az 1000 oldalas vallomásába és maga döntötte le a saját légvárát. Ez többször megjegyzés tárgya is. De ezzel szerencsére az én malmomra hajtotta a vizet, mert egyre jobban bizonyosodtak be azon állításaim, amiket első perctől hajtogattam. Tehát az megállapítást nyert, hogy nem voltam ott és dolgoztam.
De egy idő után már fogni kellett valamire, hogy miért tartottak bent ennyi ideig, mert 1-2 rendőr meg ügyész megütötte volna a bokáját rendesen. Mert első nap még "megalapozottan vagyok gyanúsítható" aztán meg bűnpártolásért sem kapok még 1 hetet sem. Szóval szerintem a bíró részéről egy "köztes" döntés volt, mert ... farkas a farkas torkát nem harapja meg.
Köszi a -használható- kommenteket mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!