Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elvesztettem a szaglásomat....

Elvesztettem a szaglásomat. Kaphatok kártérítést?

Figyelt kérdés

Más hibájából adódóan elvesztettem a szaglásomat majdnem teljesen. Szinte semminek nem érzem az illatát, szagát csak ha nagyon közelről szagolom meg.

Se virág, se ételek, mindet csak akkor amikor már nagyon erősen érződik.

Ez veszélyes is lehet, mert a gázszivárgást se veszem észre, és a füst szagot se, csak amikor már nagyon tömény.

A kérdésem az, hogy érdemes bírósághoz fordulni? Végülis ez egy érzékszerv, aminek szerepe van.

2013. jan. 5. 13:29
 1/8 anonim ***** válasza:
1%
Nem hiszem hogy kaphatsz. Az ember már évszázadok óta nem a természetben él, ezért szaglásra sincs szüksége. Tehát nem ért hátrány.
2013. jan. 5. 13:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemes egy ügyvédet megkérdezni. Régebben pl. a BKV-bérletbe foglalt biztosítás fizetett a szaglóképesség romlásáért vagy teljes elvesztéséért baleset esetén. Ha az okozónak van felelősségbiztosítása fizethet, ha nincs akkor kérdés be-e tudják hajtani.
2013. jan. 5. 13:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló idióta. (Ez egy ténykérdés, a saját véleményedet a Politika más alrovataira tartogasd.)

A szaglás elvesztése leszázalékolásnál, rokkantságnál is számít. Természetesen kár ért, joggal tartasz igényt kártérítésre.

Nyilván számtalan tényezőn múlik, hogy megalapozott lesz-e a kárigény, minden részlet alapján egy jogász tudna tanácsot adni. De önmagában a szaglás elvesztése, mint tartós, sőt nagy eséllyel maradandó egészségkárosodás mindenképpen megalapozza azt.

2013. jan. 5. 13:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Mindjárt jön csilla0701 és megmondja a döfit
2013. jan. 5. 13:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia. Szabadna megkérdeznek hogyan?
2013. jan. 5. 17:09
 6/8 A kérdező kommentje:

akkor történt amikor a vörösiszap elárasztotta Devecsert meg Kolontárt. akkoriban vettem észre hogy nem érzem úgy a dolgokat mint régen. de ez egy olyan dolog amit nehezen lehet észrevenni, mert ez nem olyan mint a látás, vagy a hallás, mert ha valaki egyszercsak rosszabbul lát vagy hall az feltünik. de a szaglásnál ezt úgy lehet észrevenni, hogy pl valaki megkérdez hogy te is érzed milyen füst szag van? és hát ekkor a válaszom nem. de sokszor.

de szerintem ahogy azt a lúgos anyagot belélegeztem, megmarhatta az orrnyálkahártyámat, és akkor ment el a szaglásom. nem semmilyen anyag volt ám az. akkoriban meg utána kb 3-4 hónapig minden fogmosáskor vérzett az ínyem. előtte sose...

2013. jan. 5. 21:45
 7/8 A kérdező kommentje:
amúgy köszönöm a válaszokat
2013. jan. 5. 21:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Egyértelmű, hogy jár kártérítés, a kérdés inkább az, hogy hogy tudod mindezt érvényesíteni.

Rengeteg műhiba is történik, és még sem lesz következménye, mert a hibát elköveti az egyik, a másik meg megvizsgálja a panaszodat, jön a cimborája, és kéz kezet mos.

Az egyik sintér nem vágja ki a másik sintér szemét.

2013. jan. 19. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!