Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elvesztettem a Taj kártyámat....

Elvesztettem a Taj kártyámat. Hol csináltathatom meg? Tápiógyörgyén lakom, Pest megyében

Figyelt kérdés
2009. júl. 31. 09:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Megyeszékhely, OEP.
2009. júl. 31. 09:11
 2/13 A kérdező kommentje:
köszi, jó akkor úgy kérdezem hogy tudja valaki h holva kell mennem konkrétan?
2009. júl. 31. 09:46
 3/13 anonim ***** válasza:

jó, akkor úgy írom:

[link]

2009. júl. 31. 09:58
 4/13 anonim ***** válasza:
Mármint a Teve utca az.
2009. júl. 31. 09:59
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2009. júl. 31. 10:41
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem muszàj bemenni, levélben is megigényelheted!

TAJ kártya pótlása elvesztés, rongálódás, lopás esetén

Abban az esetben, ha a TAJ kártya elvesz, megrongálódik vagy ellopják, bejelentő lapon újat lehet igényelni a regionális egészségbiztosítási pénztárnál.

Ha az újabb TAJ-kártya kiállítására azért van szükség, mert a korábbi kártya elveszett, megsemmisült, megrongálódott vagy azt ellopták, akkor az újabb kártya kiállításáért igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni. Ennek mértéke megegyezik a mindenkor érvényes általános tételű eljárási illeték összegével, ami jelenleg 2.200 Ft.

Az igazgatási szolgáltatási díjat az eljáró regionális egészségbiztosítási pénztár számlájára átutalással, vagy az egészségbiztosító által rendelkezésre bocsátott készpénzátutalási megbízáson lehet megfizetni. Személyes igénylés esetén – ahol ez a lehetőség rendelkezésre áll – a díjat az egészségbiztosító házi-pénztárába is be lehet fizetni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az illetékbélyegben lerótt 2.200 Ft nem minősül igazgatási szolgáltatási díj befizetésnek.

A díj megfizetését a kérelem benyújtásakor – az okmány kiállítását megelőzően – igazolni kell.

TAJ kártyával kapcsolatos ügyintézés postai úton

A TAJ kártyával kapcsolatos ügyintézést személyesen és postai úton is lehet folytatni. Postai úton be-nyújtott igény esetén – ellenkező kérelem hiányában – a kártyát is postán kézbesítik.

Tekintettel arra, hogy a postán küldött igénylés esetén az ügyfél azonosítása más módon nem lehetsé-ges, az aláírt nyomtatványok mellett az azonosításhoz, illetve az ügyintézéshez szükséges okmányoknak legalább az ügyfél aláírásával hitelesített másolatát, igazgatási szolgáltatási díj fizetési kötelezettség esetén annak megfizetéséről szóló igazolást is csatolni kell. Felhívjuk a figyelmet az aláírás fontosságá-ra, mert ha a beadványok hiányosak (pl. nincs aláírva, vagy a nyomtatvány nem megfelelően kitöltött, stb), akkor hiánypótlásra vissza kell küldeni a nyomtatványt, ami megnöveli az ügyintézés idejét.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fax-on küldött levél esetén az ügyfelet (kérelmezőt) nem lehet azonosí-tottnak tekinteni, ezért azt eredeti aláírással postán vagy személyesen el kell juttatni az illetékes egész-ségbiztosítási pénztárhoz.

Ezt tôlsd le az oep oldalàrol: Igénylőlap Társadalombiztosítási Azonosító Jelet tartalmazó Hatósági Igazolvány és az Igazolás az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságról kiadásához (A.3517-I. r. sz.) [link]

Ha a pénzt àtutaltad vagy feladtad a csekk màsolatàt is tedd mellé!

2009. júl. 31. 11:22
 7/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm
2009. júl. 31. 11:48
 8/13 anonim válasza:
ha még nem csisnáltattál volna, én egy községgel arrébb lakok mint te, és én Cegléden csináltattam :)
2009. szept. 13. 15:08
 9/13 A kérdező kommentje:
köszi, a választ,és Cegléden hol kell csináltatni? légyszí írd már meg,köszi előre is
2009. szept. 16. 20:07
 10/13 anonim válasza:
Ha nem szeretnél utazgatni és sorban állni, akkor őket tudom ajánlani: <a href="http://elintezzuk.hu/taj_oep/taj_kartya_elveszett_nevvaltoztatott">elintezzuk.hu, TAJ kártya elveszett</a>
2010. szept. 10. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!