Késelés miatti szigorítás?
Hallottam egy ilyet pár napja valamelyik TV-ben (már nem tudom melyik volt, csak kapcsolgattam), hogy az újabb diszkós késelés miatt szükség lenne a késes törvény szigorítására.
Azt mondták 8 cm az engedélyezett. Namost akkor ezt hova tudják szigorítani? Semilyen kést nem tarthatsz magadnál, maximum kenőkést, aminek nincs éle? Svájcibicskáért meg bevisz a rendőrség? Mert ezt már mondjuk megcsinálták a diáktüntetőkkel.
Szerintetek mi lenne a teendő a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökkel (kés, vipera, sokkoló, stb)? Jó a törvény ahogy van, enyhítsük, szigorítsuk?
"Nyilván nem otthonra vagy pizzériára értettem. Ti nem dolgoztok? :)"
4-es vagyok - na látod, én sem a bicskára gondoltam, hanem amikor a tagnak a szárzsebéből 5 cm-re kikandikál a pillangókés.
Figyu én leveszem a kupakot egy 0.5 zselés golyóstollról és simán kiszúrom a szemed (talán az agyadig is elér a tollhegy vége), vagy átszúrom vele a nyaki ütőered aztán rohangálhatsz az utcán 4-5 percig, mint a pulyka amíg meghalsz.
A mostani törvény kaka Pl összecsukható kés rövidebb pengével sem lehet nálad). Kalapács, bozótvágó, nagyobb zseblámpa sem)
A Jobbikos agyrém javaslatoktól is émelyeg az ember. Burkoltan benne van egy kisebbségi csoportot érintő elemek, csak abba nem gondolnak bele, hogy visszanyalhat a fagyi és magyar ember is bekerülhet börtönbe, mert rátámadtak, kés van nála, 8 éve erőszakos bűncselekményt hajtott végre.
Az embernek alapvető joga kellene lenni, hogy megvédhesse magát, mert a támadók nem válogathatnak az eszközben A RENDŐRSÉG PEDIG NEM TUDJA MEGVÉDENI AZ EMBEREKET!
"Ja, ha kocsival megborulsz és el kell vágni az övet, mert ég a furik, a csatra meg rágyűrődött a műszerfal, akkor szétkaratézod az övet?"
Mondj erre az esetre 1 példát az elmúlt 50 évből, amikor ez döntötte el egy ember életét!
Igen az embereknek alapvető jogának KELLENE lennie megvédenie önmagát.
Csak Európa nem éppen demokratikus.
A kistestvér USA jóval demokratikusabb és szabadabb , pedig lassan Európában is indokolt lenne a törvények átírása.Persze nem olyanra hogy boldog boldogtalan puskákkal mászkál de valamit kezdeni kell már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!