Egy háztartásban élőknek számítunk-e?
Hárman lakunk 1 lakásban. A feleségem, a lányom és én. Amíg a szüleimnél laktunk addig mindhárman állandó lakosként voltunk ott bejelentve. Egy pár évvel ezelőtt elköltöztünk a saját lakásunkba, ahová ezidáig csak a lányom lett állandó lakosként bejelentve, mi pedig a feleségemmel mind a mai napig a szüleimhez maradtunk bejelentve.
Szóval a lényeg az, hogy egy helyen, egy lakásban lakunk, egy háztartásban élünk, de nem egy helyre vagyunk bejelentkezve. Ilyen esetben családi pótlék igénylésénél egy háztartásban élőnek számítunk? A lányom még iskolába jár, az idén fog érettségizni, külön keresete nincs.
Köszi, de most akkor mégis melyik válasz a megfelelő?
Mondjuk szabájsértést biztos, hogy nem követünk el. Már megbocsáss, de nem a regi rendszerben élünk!
Eddig bármilyen hivatalban voltam és ki kellett töltenem valamilyen nyomtatványon a személyes rublikákat, akkor minden esetben volt egy olyan, hogy állandó bejelentett és egy tartózkodási cím megadási lehetőség is.
Köszönöm a válaszod.
Érdekesnek tartom, mert ha jól emlékszem a népszámlálás alkalmával kiküldött kérdőíveken volt valami olyan kérdés, hogy hányan laknak egy lakásban és, hogy ebből hányan élnek egy háztartásban.
Köszi a válaszaitokat.
Hozzá teszem, nem bejelentkeztem valahová ahol nem lakom, hanem még nem jelentkeztem ki onnan ahol laktam. Ráadásul ez a hely a szüleimé akiket ez nem zavar. Persze mondjuk ha nem kerülne egy vagyonba minden papírt átírni (lakcímkártya, forgalmi, stb.), akkor már rég megcsináltam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!