Közös háztartásban élőknek számítunk e jogilag?
Hogy jogilag hogy ven ez, azt nem tudom, de a tesóm is ezen a szoc.segélyen van, holott anyukám és én is dolgozunk (én diplomás vagyok egész jól keresek, anyum pedig minimálbért kap). Attól, mert egy fedél alatt laktok, lehet külön kasszán élni elvileg (gyakorlatban persze lehetetlen).
a tesómnak azt mondták a hivatalba, hogy úgy adja be a papírját, hogy ő külön háztartást vezet. (Azaz mi nem szerepeltünk rajta - amiért anyum meg is sértődott, hogy a tesóm letagad minket...)
És megkapta a segélyt, holott ha mindannyiunk fizuját nézik, nem kapta volna meg.
Közös háztartásban éltek, de egyedülállónak számítasz, ezért jár neked a segély. És nem úgy vagy feltüntetve a papíron, hogy külön háztartást vezetsz, vagyis nem tagadod le a családtagjaidat, -ahogy az előttem szóló írta- hanem fel vagy tüntetve mint 18. életévét betöltött egyedülálló személy, aki jelenleg még a szüleivel lakik. Én is így voltam, és kaptam is attól függetlenül, hogy tudták, anyuékkal élek. De az ő keresetük nem számított, mert már nagykorú felnőtt, és mint te is munkanélküli voltam.
Remélem tudtam segíteni.
Hátha olvassa még valaki ezt a kérdést:
2014
Hivatalosan ezt írják:
"Egy háztartásban élő hozzátartozók: a kötelezettel életvitelszerűen (közös lakásban), gazdasági közösségben (jövedelmeiket közös célra használva) együtt élő házastárs, élettárs, szülő, gyermek, a házastárs gyermeke, ideértve az örökbefogadott és a nevelt gyermeket is."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!