SOS, mi történik, ha a határozott idejű szerződésemet "felbontják"?
Ragaszkodhatsz a határozott idejű szerződésedhez, vagy kiegyezhetsz a munkáltatóval, hogy mennyit fizet neked a szerződésbontásért.
Határozott idejű szerződést csak különösen indokolt esetben lehet egyoldalúan felbontani. Amennyiben ilyen nincs, akkor kölcsönös megegyezéssel, ahol természetesen a felek megállapodásán múlik a dolog.
Elnézést, ha kissé értelmetlen a kérdésem, elég ideges vagyok, nem számítottam erre, nem akarok munkanélküli lenni.
Az elsőnek köszönöm, sokat segítettél !
-Érdekelne, mennyire jogszerű ez, hogy nekem mennem kell, mert a másik személy családi okok miatt visszatér.
-Valóban fizethet valamit a munkáltató nekem, vagy azzal, hogy más területen munkát ajánl, úgymond "letudta az egészet"?
Irodai munkát végzek, termelői munkát ajánlanak, már amennyiben megfelelek.
Böngészem a Munka törvénykönyvét, de nem igazán értem, mire számíthatok. Felmondhatják a határozott idejű szerződést is, de indokolni kell. Ma elmondták, hogy a munkámmal semmi gond nincs.
Kedves kérdező!
Úgy tudom, hogy határozott idejű munkaszerződés munkáltató általi megszüntetés esetén a létesített munkaviszony egész időtartamára (vagyis a Te esetedben a határozott időtartamra vonatkozó fél évre)munkabér jár. Azonban bonyolítja a helyzetet az, hogy felajánlottak Neked egy másik munkakört. Célszerű lenne felkeresned egy munakügyi szakjogászt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!