Ha tudom vkinek a nevét, e-mail címét, azt, h melyik városban lakik akkor közjegyző->végrehajtó által visszaszerezhetem tőle az ellopott pénzemet?
Az apród.hu-ról fizettem egy csalónak, az áru nem érkezett meg, mivel fel se lett adva, mint kiderült külföldi oldalakról szedegeti az eladó telefonok képeit.
Ha feljelentem, nem sokra megyek vele, a rendőrség nem tesz semmit, hiába a bizonyítékok. Elsősorban a pénzemet akarom vissza, utána jöhet a feljelentés, hátha kevesebben pénzelik majd azt a....
(Megtaláltam f.bookon őt is meg a haverját is, ketten bizniszelnek.)
Köszönöm!
Már a címét is tudom, meg a születési idejét, 20 éves!!
Email címmel nem mész semmire...
Neve nem sokat jelent ha mondjuk rengeteg van belőle és ugye máshol is lakhat mint ahova be van jelentve valójában!! Ezze a város kérdésére is megkaptad a választ!
És már bocs de honnan vetted hogy a rendőrség nem foglalkozik a dologgal?????
Azért mert mostanában trendi ezt gondolni???
Menj el, jelentsd fel, aztán ha akarsz utána még gyüjthetsz adatokat, bizonyítékokat!!
És egy bűntettnél ugyan miért tennének bármit is a szereplők egy feljelentés nélkül????
Nem is értem miből gondoltad hogy egy csalótól feljelentés nélkül is visszaszerezheted a pénzed?
De gondolj bele hogy ellopták a pénzed és egyszerűen odamész a végrehajtóhoz hogy szerezze vissza neked mindenféle papír nélkül ami bizonyítja hogy valóbal ellopta azt???
Email címmel igenis sokra mentem! Ez alapján találtam meg az illetőt, mivel facebookra ugyanazzal regisztrált, mint apródra! Így megtudtam,az igazi nevét, hol lakik, ez alapján a vezetékes telefonjuk számát, és a lakcímet!
Onnan veszem,h nem foglalkoznak vele, mert beszéltem olyanokkal, akik már jelentettek fel apródos csalókat! Egyébként meg 50 ezertől adhat ki a bank adatokat, és onnantól foglalkozik vele a rendőrség is!
Fel lesz jelentve,mint írtam is!!
Jogi fórumon olvastam a következőt:
"El kell dönteni mit szeretnél, azt, hogy büntessék meg, vagy azt, hogy a pénzed visszakapd. Előbbi esetben tényleg a rendőrség a megoldás.
Viszont, ha vissza akarod szerezni a pénzt, szerezd meg a nevét, idézhető címét és ne a rendőrségre menj , hanem a közjegyzőhöz. írjatok egy fizetési meghagyást, küld ki neki és ha a csóka 15 napon belül nem reagál rá, akkor jogerőre emelkedik, 16. napon mehetsz a végrehajtóhoz. Ha van végrehajtható vagyona, letiltható pénze, stb, akkor ezzel a módszerrel gyakorlatilag azonnal visszakaphatod a pénzt. egy büntetőeljárás meg elhúzódhat 4-5 évig is és nem garantált, hogy viszontlátod a pénzt.fizetési meghagyásnál meg nem vizsgálják a bizonyítékokat, nincs bizonyítási eljárás, csak akkor ha az alperes kifogással él. ez esetben az ügy perré alakul. Na itt már a polgári bíróság megkeresheti a bankot adatkérés céljából, ha pl. azt állítja a csóka, hogy nem a övé a számlaszám... De ha nem áll kifogással, akkor jogerőre emelkedik a fizetési meghagyás és lehet menni a végrehajtóhoz."
Azért tettem fel így a kérdést,h van-e vkinek tapasztalata ezzel kapcsolatban!
Ettől a megoldástól elzárkózok, nagyobb bajt nem akarok.
Egyébként egy 20 éves taknyos kis...ről van szó, olyan tenyérbe mászó feje van, nem csodálnám, ha egyszer jól megverné vki!
Jó hülyeséget írtak a jogi fórmon, mert amíg nincs HITELES bizonyítékod arról. hogy átvette a pénzt, és nem is akarja elküldeni az árut, addig a közjegyző elhajt, mint a nem kívánt magzatot.
Feljelented a rendőrségen, egyszer lesz ítélet, és akkor talán megkapod a pénzed.
Opcionális lehetőség -mint azt már javasolták-, hogy kiveretek a delikvensből, de úgy hogy ne vezessenek nyomok hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!