Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha tudom vkinek a nevét,...

Ha tudom vkinek a nevét, e-mail címét, azt, h melyik városban lakik akkor közjegyző->végrehajtó által visszaszerezhetem tőle az ellopott pénzemet?

Figyelt kérdés

Az apród.hu-ról fizettem egy csalónak, az áru nem érkezett meg, mivel fel se lett adva, mint kiderült külföldi oldalakról szedegeti az eladó telefonok képeit.

Ha feljelentem, nem sokra megyek vele, a rendőrség nem tesz semmit, hiába a bizonyítékok. Elsősorban a pénzemet akarom vissza, utána jöhet a feljelentés, hátha kevesebben pénzelik majd azt a....

(Megtaláltam f.bookon őt is meg a haverját is, ketten bizniszelnek.)

2013. jan. 7. 14:20
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
A születési idejét is tudom
2013. jan. 7. 14:37
 2/16 anonim ***** válasza:
46%
Jogilag semmit nem tudsz tenni.
2013. jan. 7. 14:58
 3/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Már a címét is tudom, meg a születési idejét, 20 éves!!

2013. jan. 7. 15:00
 4/16 anonim ***** válasza:
81%

Email címmel nem mész semmire...

Neve nem sokat jelent ha mondjuk rengeteg van belőle és ugye máshol is lakhat mint ahova be van jelentve valójában!! Ezze a város kérdésére is megkaptad a választ!

És már bocs de honnan vetted hogy a rendőrség nem foglalkozik a dologgal?????

Azért mert mostanában trendi ezt gondolni???

Menj el, jelentsd fel, aztán ha akarsz utána még gyüjthetsz adatokat, bizonyítékokat!!

És egy bűntettnél ugyan miért tennének bármit is a szereplők egy feljelentés nélkül????

Nem is értem miből gondoltad hogy egy csalótól feljelentés nélkül is visszaszerezheted a pénzed?

De gondolj bele hogy ellopták a pénzed és egyszerűen odamész a végrehajtóhoz hogy szerezze vissza neked mindenféle papír nélkül ami bizonyítja hogy valóbal ellopta azt???

2013. jan. 7. 15:01
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen jelentsd fel, az összes általad ismert adata megadásával. A többi a rendőrség dolga.
2013. jan. 7. 15:10
 6/16 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
A végrehajtó végrehajt, benne van a nevében, mégpedig jogerős határozatokat. Amíg ilyened nincs, az önbíráskodás.
2013. jan. 7. 15:12
 7/16 A kérdező kommentje:

Email címmel igenis sokra mentem! Ez alapján találtam meg az illetőt, mivel facebookra ugyanazzal regisztrált, mint apródra! Így megtudtam,az igazi nevét, hol lakik, ez alapján a vezetékes telefonjuk számát, és a lakcímet!

Onnan veszem,h nem foglalkoznak vele, mert beszéltem olyanokkal, akik már jelentettek fel apródos csalókat! Egyébként meg 50 ezertől adhat ki a bank adatokat, és onnantól foglalkozik vele a rendőrség is!

Fel lesz jelentve,mint írtam is!!

Jogi fórumon olvastam a következőt:

"El kell dönteni mit szeretnél, azt, hogy büntessék meg, vagy azt, hogy a pénzed visszakapd. Előbbi esetben tényleg a rendőrség a megoldás.

Viszont, ha vissza akarod szerezni a pénzt, szerezd meg a nevét, idézhető címét és ne a rendőrségre menj , hanem a közjegyzőhöz. írjatok egy fizetési meghagyást, küld ki neki és ha a csóka 15 napon belül nem reagál rá, akkor jogerőre emelkedik, 16. napon mehetsz a végrehajtóhoz. Ha van végrehajtható vagyona, letiltható pénze, stb, akkor ezzel a módszerrel gyakorlatilag azonnal visszakaphatod a pénzt. egy büntetőeljárás meg elhúzódhat 4-5 évig is és nem garantált, hogy viszontlátod a pénzt.fizetési meghagyásnál meg nem vizsgálják a bizonyítékokat, nincs bizonyítási eljárás, csak akkor ha az alperes kifogással él. ez esetben az ügy perré alakul. Na itt már a polgári bíróság megkeresheti a bankot adatkérés céljából, ha pl. azt állítja a csóka, hogy nem a övé a számlaszám... De ha nem áll kifogással, akkor jogerőre emelkedik a fizetési meghagyás és lehet menni a végrehajtóhoz."

Azért tettem fel így a kérdést,h van-e vkinek tapasztalata ezzel kapcsolatban!

2013. jan. 7. 15:18
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
menj oda pár nagy emberrel, és verjétek meg. Jogilag nem járható a dolog, de működik
2013. jan. 7. 15:24
 9/16 A kérdező kommentje:

Ettől a megoldástól elzárkózok, nagyobb bajt nem akarok.

Egyébként egy 20 éves taknyos kis...ről van szó, olyan tenyérbe mászó feje van, nem csodálnám, ha egyszer jól megverné vki!

2013. jan. 7. 15:27
 10/16 anonim ***** válasza:
0%

Jó hülyeséget írtak a jogi fórmon, mert amíg nincs HITELES bizonyítékod arról. hogy átvette a pénzt, és nem is akarja elküldeni az árut, addig a közjegyző elhajt, mint a nem kívánt magzatot.

Feljelented a rendőrségen, egyszer lesz ítélet, és akkor talán megkapod a pénzed.

Opcionális lehetőség -mint azt már javasolták-, hogy kiveretek a delikvensből, de úgy hogy ne vezessenek nyomok hozzád.

2013. jan. 7. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!